Pilietybės reikalų komisija pateikto prašymo klausimą išsprendė ne sportininkės iš JAV naudai.

Mičigano valstijoje gimusi 27-erių metų A. Reed, anksčiau atstovavusi Sakartvelui ir Izraeliui, kartu su Sauliumi Ambrulevičiumi pelnė kelialapį į vasarį vyksiančias žaidynes, bet jose pasirodyti negalės.

Į tai jautriai sureagavo 29-erių metų jos porininkas iš Kauno.

„Praėjusią savaitę gavome atsakymą dėl mano partnerės Allison naujo prašymo Lietuvos pilietybės suteikimui. Deja, jame žinutė vėl buvo neigiama. To pasekoje su dideliu gailesčiu užsidarė ir galimybė mums atstovauti Lietuvai artėjančiose Pekino olimpinėse žaidynėse.

Norėčiau labai stipiriai padėkoti mūsų federacijos prezidentei Lilijai Vanagienei, kuri ėjo už mus iki pat paskutinės minutės. Tikrai smagu žinoti, jog yra toks žmogus kuris vis dar kovoja už šio sporto gyvavimą Lietuvoje ir jo atstovų gėrį šią šaką kultivuojant.

Taip pat ačiū mūsų Olimpiniam komitetui, kuris palaikė ir padėjo viskuom, kas tik jų jėgomis buvo įmanoma.

Na, o mano šeima, draugai ir visi kiti, kurie jau tiek metų seka mane ir mūsų poros žingsnius – jūs esat mano favoritai. Jūsų stovėjimas šalia nutikus bet kam yra, buvo ir bus papildomas variklis, stumiantis pirmyn, per visus kalnus ir jūras. Myliu!

Ir galiausiai, mieloji Allison. Tu esi ir būsi lietuvė! Ačiū tau už viską, kas buvo ir kas dar tik bus.

Visgi tai nėra pabaiga. Ką veikti, kol kas, dar tikrai turime. Spardomės, bet judame toliau.

„Mano likimo kalvis esu aš. Tai ne pabaiga. Papildžiau krosnį naujom žarijom ir formuoju jį toliau“, – taip socialiniame tinkle „Facebook“ pasisakė S. Ambrulevičius.

Primename, kad anksčiau šiais metais LR prezidentas Gitanas Nausėda, atsižvelgęs į Pilietybės reikalų komisijos rekomendaciją, išimties tvarka A. Reed pilietybės nesuteikė, kadangi nebuvo „duomenų, kurie neabejotinai patvirtintų asmens ypatingus nuopelnus Lietuvos Respublikai“

Dėl tokio G. Nausėdos sprendimo apgailestavo tiek Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, tiek Lietuvos dailiojo čiuožimo federacija.

Olimpinį kelialapį Lietuvos šokėjų pora A. Reed ir S. Ambrulevičius užsitikrino kovo mėnesį Švedijos sostinėje Stokholme vykusiame Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate, kuriame užėmė 15 vietą.

Juos Kinijoje veikiausiai pakeis jaunoji šokių ant ledo pora Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)