Namuose žaidę „Šviesos“ rankininkai jau per pirmą kėlinį susikrovė 6 įvarčių persvarą 19:13. Po pertraukos šeimininkai nuolat didino persvarą ir įpusėjus kėliniui vilniečių pranašumas tapo dviženklis. „Šviesa“ iškovojo pergalę rezultatu 36:26 ir laimėjo finalo seriją 3:1.

„Tokios sunkios finalo serijos ir tikėjomės. Nors niekas negalėjo prognozuoti, kad bus net du pratesimai. „Granitas“ – stipri ir labai kovinga komanda. Jie gerai ginasi, nes kauniečių treneris dar žaisdamas buvo gynybos specialistas.

Turi puikų vartininką Luką Gurskį, kurį visą sezoną mums buvo sunku pramušti. Po pralaimėtų praėjusių rungtynių mes padarėm išvadas, pasiruošėme, susikaupėme ir pasiekėme rezultatą. Varžovai galbūt šiek tiek ir pavargo. „Granitas“ visą sezoną žaidė šešiese ir net sunku suprasti, kaip jie atlaikė tokį krūvį. „Granito“ komandai – didžiausia pagarba“, – teigė čempionės „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

„Pralaimėti finalą visada yra skaudu ir liūdna. Bet praėjus kuriam laikui suprasim, kad užimta antra vieta ir iškovoti sidabro medaliai yra puikus pasiekimas. Sezonas buvo tikrai geras, nes po labai ilgos pertraukos patekome į finalą.

Prieš čempionatą to iš mūsų niekas nesitikėjo. Sakyčiau, kad komanda viršijo tiek savo, tiek ir kitų lūkesčius. Finalo serijoje dėl savo klaidų, dėl vidinių abejonių, kad galime laimėti, paleidome mažiausiai vieną pergalę, nors ji beveik jau buvo mūsų kišenėje. Teko žaisti pratęsimus, o juose sėkmė nebuvo mūsų pusėje. Laimėjus bent vieną pratęsimo finalas galėjo susiklostyti kitaip“, – sakė „Granito“ treneris Vaidotas Grosas.

Paskutinėse sezono rungtynėse čempionams po 6 įvarčius pelnė Šarūnas Ugianskis ir Tadas Rasakevičius, 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Skirmantas Plėta. „Granito“ komandai 6 įvarčius pelnė Paulius Šarkauskas, po 5 įvarčius įmetė Deividas Jovaišas, Marius Kairys ir Andrius Montvilas.

„Visos šio sezono rungtynės su „Granitu“ mums buvo labai sunkios, todėl nenorėjome grįžti į Kauną lemiamoms penktoms finalo rungtynėms. Šįkart mums pavyko perlaužti rungtynes ir varžovams neleidome priartėti. Nors iki tol, jie visada mus pasivydavo. „Granitas“ niekada nepasiduoda, o mums šį sezoną trūko žudikiško instinkto. Didelę dalį rungtynių pirmaujam, bet sužaidžiam prastai 3-5 minutes ir tada kova vyksta iki rungtynių pabaigos. Bet šįkart buvome vieningi kaip kumštis, tas mus ir išgelbėjo“, – tvirtino vienas „Šviesos“ lyderių S. Plėta.

Lietuvos rankinio lygos bronzos medalius antrus metus iš eilės iškovojo Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Klaipėdiečiai mažojo finalo serijoje 2:0 nugalėjo be apdovanojimų likusią praėjusių metų vicečempionę Alytaus „Varsą“.

Po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos čempionų vardus yra iškovoję šeši klubai. Net 17 kartų čempionu tapo „Granitas“, „Dragūno“ sąskaitoje – 9 čempiono titulai. Dukart aukso medalius laimėjo „Šviesa“ ir Panevėžio „VikingMalt“. Po kartą čempione tapo „Varsa“ ir patį pirmąjį nepriklausomybę atgavusios Lietuvos čempionatą 1990 metais laimėjęs Klaipėdos „Maistas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją