Lietuvos čempionatą surengė 25 metų jubiliejų švenčiantis Šiaulių „Tori“ klubas, kurio vadovui Andriui Macijauskui renginio metu už pilno kontakto karatė vystymą mieste teko išklausyti daug padėkų.

Bene įspūdingiausia Lietuvos čempionato finalinė kova vyko itin konkurencingoje vyrų svorio kategorijoje nuo 75 iki 85 kg, kai susitiko du puikiai žinomi kovotojai – Juras Sokolovas ir Justinas Kvietka.

Pastarasis sportininkas pakeliui į finalą iš kovos eliminavo du itin talentingus jaunuosius karatė meistrus – Luką Simonenką ir Lauryną Vaičikauską.

Lemiamoje kovoje teisėjai vienbalsiai skyrė lygiąsias tiek po pagrindinio kovos laiko, tiek po pirmojo pratęsimo, tiek po antrojo.

Ir kai jau atrodė, kad trečiojo pratęsimo pabaigoje arbitrams teks priverstinai rinktis vieną kovotoją kaip nugalėtoją, J. Sokolovas pademonstravo, kad išsaugojo daugiau jėgų ir paskutinėmis sekundėmis atliko pergalę atnešusį veiksmą, įvertintą „wazari“.

Daugiausiai dalyvių sutraukusioje vyrų svorio kategorijoje nuo 65 iki 75 kg į finalą taip pat pateko du daugiausiai patirties sukaupę atletai – Domas Sutkus ir Jevgenijus Jurutas. Aukšto lygio kovotojų mūšyje šį kartą akivaizdžiai pranašesnis buvo D. Sutkus, kuriam teisėjai vienbalsiai skyrė pergalę jau po pagrindinio kovos laiko.

Kitų vyrų svorio kategorijų finaluose triumfavo daugiau aukšto lygio kovų patirties sukaupę sportininkai. Lietuvos čempionų titulais dar džiaugėsi Jonas Eimontas (iki 65 kg), Orestas Abazorius (85-95 kg) ir Paulius Žimantas (virš 95 kg).

Dar viena dviejų labai patyrusių kovotojų dvikova įvyko moterų svorio kategorijos virš 65 kg finale. Jame susitiko Diana Balsytė, pusfinalyje eliminavusi Brigitą Gustaitytę, ir Nora Vaznelytė, prieš finalą palaužusi dar vieną patyrusią sportininkę Rimą Lisinskaitę. Lemiamoje dvikovoje taip pat prireikė dviejų pratęsimų, po kurių nugalėtoja buvo paskelbta D. Balsytė.

Lietuvos čempionėmis Šiauliuose taip pat tapo Erika Žeburtovič (iki 50 kg), Gerda Pekarskaitė (50-55 kg), Erika Rukšėnaitė (55-60 kg) ir Aneta Meškauskienė (60-65 kg).

Lietuvos čempionate dalyvavo 19 klubų sportininkai, o prizines vietas užėmė 13 klubų atstovai. Geriausiai komandinėje įskaitoje sekėsi Vilniaus „Saulės ženklo“ (vadovas – Paulius Klapatauskas) auklėtiniams, iškovojusiems 4 aukso medalius, 1 – sidabro ir 2 – bronzos.

Taip pat 7 kartus ant prizininkų pakylos kopė Klaipėdos „Shodan“ (vadovas – Lukas Kubilius) sportininkai, bet jie tik kartą pelnė pirmąją vietą, 4 kartus buvo antri ir 2 kartus užėmė trečiąją vietą.

Trečias klubų įskaitoje buvo Kauno „Osu“ (vadovas – Linas Jonika), kurio atstovai po kartą užėmė pirmąją ir trečiąją vietas bei dukart – antrąją.

Prizines vietas taip pat pelnė Kauno „Rifo“, „Shori“, „Katanos“, Vilniaus „Budoros“, „Shin“, „Ippon“, „Atemi“, Marijampolės „Tornado“, Anykščių „Energijos“ ir Akmenės „Tako“ sportininkai.

Visi Lietuvos čempionais tapę sportininkai užsitikrino teisę balandžio 13-14 dienomis dalyvauti Europos čempionate, kuris vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Prie Lietuvos rinktinės Senojo žemyno pirmenybėse taip pat prisijungs Lietuvos čempionatą praleidę kiti stipriausi karatė sportininkai, daugkartiniai Europos, pasaulio čempionatų nugalėojai ir prizninkai Inga Mikštaitė, Skaistė Venckutė, Rūta Brazdžionytė , Kęstutis Radvila, Edgardas Sečinskis, Eventas Gužauskas, Antanas Klibavičius ir Vytautas Cėpla.

Visi Lietuvos čempionato prizininkai

Moterys

IKi 50 kg
1. Erika Žeburtovič (Kauno „Osu“)
2. Ivona Koreckaja (Kauno „Osu“)
3. Raminta Makackaitė (Marijampolės „Tornadas“)

50-55 kg
1. Gerda Pekarskaitė (Vilniaus „Saulės ženklas“)
2. Emilija Korotkovaitė (Vilniaus „Ippon“)
3. Simona Urbutytė (Kauno „Shori“)

55-60 kg
1. Erika Rukšėnaitė (Klaipėdos „Shodan“)
2. Evelina Bidžanova (Vilniaus „Atemi“)
3. Greta Bagdonaitė (Klaipėdos „Shodan“)

60-65 kg
1. Aneta Meškauskienė (Anykščių „Takas“)
2. Vaiva Kairaitytė (Kauno „Osu“)
3. Magdalena Gustaitytė (Vilniaus „Budora“)

Virš 65 kg
1. Diana Balsytė (Vilniaus „Shin“)
2. Nora Vaznelytė (Kauno „Rifas“)
3. Brigita Gustaitytė (Vilniaus „Budora“)

Vyrai

Iki 65 kg
1. Jonas Eimontas (Vilniaus „Saulės ženklas“)
2. Vilius Lipnickas (Klaipėdos „Shodan“)
3. Mantas Chrapačas (Kauno „Osu“)

65-75 kg
1. Domas Sutkus (Kauno „Rifas“)
2. Jevgenijus Jurutas (Vilniaus „Ippon“)
3. Stasys Vincevičius (Vilniaus „Saulės ženklas“)

75-85 kg
1. Juras Sokolovas (Vilniaus „Saulės ženklas“)
2. Justinas Kvietka (Kauno „Rifas“)
3. Laurynas Vaičikauskas (Klaipėdos „Shodan“)

85-95 kg
1. Orestas Abazorius (Vilniaus „Saulės ženklas“)
2. Dominykas Juškevičius (Klaipėdos „Shodan“)
3. Oskaras Virbickas (Vilniaus „Shin“)

Virš 95 kg
1. Paulius Žimantas (Akmenės „Energija“)
2. Mykolas Mikalauskas (Vilniaus „Saulės ženklas“)

Kata

Moterys
1. Raminta Makackaitė (Marijampolės „Tornadas“)
2. Simona Urbutytė (Kauno „Shori“)
3. Justina Zykutė (Kauno „Katana“)

Vyrai
1. Artūras Zavalnas (Vilniaus „Budora“)
2. Matas Jonauskas (Klaipėdos „Shodan“)
3. Andrius Digaitis (Vilniaus „Saulės ženklas“)

Mišri komandinė
1. Kauno „Shori“
2. Klaipėdos „Shodan“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją