Paskutinę varžybų dieną medalius išsidalijo sprinteriai 200 metrų distancijoje. Paskutinį kartą olimpinės rungties statusu vyko baidarių vienviečių 200 m varžybos. Po Tokijo olimpinių žaidynių šios rungties neliks žaidynių programoje.

Lietuvos čempiono titulą susigrąžino Artūras Seja. Distanciją A. Seja įveikė per 35 sek. ir antroje vietoje likusį praėjusių metų Lietuvos čempioną Igną Navakauską aplenkė 0,48 sek. Bronzą laimėjo Simonas Maldonis.

„Labai gaila, kad 200 metrų rungčių nelieka olimpinių žaidynių programoje. Tai pati gražiausia ir dinamiškiausia rungtis. Be to, ji įdomiausia žiūrovams, nes jie mato visą distanciją nuo pat starto iki finišo. Labai keistas Tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos sprendimas išimti įdomiausią ir populiariausią distanciją iš olimpinių žaidynių programos“, – sakė 2018 m. pasaulio ir Europos čempionatuose 200 m distancijoje sidabro medalius iškovojęs A. Seja.

Kanojininkų varžybose 6 aukso medalius laimėjo Henrikas Žustautas. Prie 4 aukso medalių 500 ir 1000 m nuotoliuose, dar 2 apdovanojimus H. Žustautas pridėjo 200 m varžybose. Vienviečių distanciją H. Žustautas įveikė per 39,76 sek. ir antrą vietą užėmusį Vadimą Korobovą aplenkė 0,56 sek. Sėdę į vieną valtį, H. Žustautas ir V. Korobovas užtikrintai laimėjo dviviečių kanojų varžybas (39,06 sek.). Keturviečių varžybose H. Žustautas, V. Korobovas, Žygimantas Jadevičius ir Žygimantas Česonis tenkinosi sidabro medaliais, o Lietuvos čempionais tapo Lukas Gudijus, Mantas Skarulskis, Edvinas Šakinis ir Viačeslavas Buglakas (37,959 sek.).

Henrikas Žustautas

Keturviečių baidarių lenktynėse greičiausi buvo Julius Petrauskas, Armandas Žumbys, Laurynas Budrys ir Arūnas Šličius (31,8 sek.). Baidarių dviviečių distancijoje Lietuvos čempionais tapo Heraldas Kairys ir Rytis Sakalauskas (35,04 sek.). Jų pergalę lėmė vos 0,08 sek.

Moterų varžybose net 6 aukso medalius laimėjo šių metų Europos jaunių čempionato finalininkė Gintarė Pališauskaitė. 200 m rungtyse G. Pališauskaitė savo sąskaitą papildė 2 aukso ir 1 sidabro apdovanojimais. Vienviečių baidarių varžybose G. Pališauskaitė distanciją įveikė per 42,76 sek. ir antroje vietoje likusią daugkartinę Lietuvos čempionę Ievą Vaitiekūnaitę aplenkė vos 0,08 sek. Dviviečių varžybose G. Pališauskaitė kartu su Gabriele Srivkinaite pralaimėjo I. Vaitiekūnaitės ir Kotrynos Glemžaitės porai ir tenkinosi sidabru. Keturviečių varžybose G. Pališauskaitė auksą iškovojo kartu su K. Glemžaite, G. Srivkinaite ir I. Vaitiekūnaite (41,62 sek.).

„Man tai buvo pats geriausias Lietuvos čempionatas. Labai daug pasitikėjimo savo jėgomis pridėjo patekimas į Europos čempionato finalą. Dabar esu labai motyvuota. Reikia daug dirbti ir siekti dar geresnių rezultatų, nes jaučiu, kad galiu dar geriau irkluoti ir pasiekti dar geresnius rezultatus“, – teigė tris aukso medalius 500 m rungtyse ir vieną auksą 1000 m distancijoje pridėjusi G. Pališauskaitė.

Gintarė Pališauskaitė

Kanojininkių varžybų visose keturiose rungtyse triumfavo Gabrielė Čerepokaitė. Prie dviejų aukso medalių, laimėtų 500 m distancijoje, dar du aukso apdovanojimus G. Čerepokaitė pridėjo 200 m nuotolyje. Vienviečių distanciją G. Čerepokaitė įveikė per 51,437 sek. Dviviečių varžybas G. Čerepokaitė laimėjo kartu su Diana Safronova (50,92 sek.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)