Rungtynėse su Marijampolės „Sūduva“ jauniems „Flamingo Volley“ žaidėjams pavyko sukurti intrigą trečiame sete, kuomet jie pasivijo varžovus ir išlygino rezultatą 24:24, tačiau po to du taškus iš eilės pelnę marijampoliečiai laimėjo setą, o drauge ir visas rungtynes. Šeštadienio rungtynėse dominavo Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“, nė viename sete Vilniaus komandai neleidusi nė priartėti.

Lietuvos vyrų čempionate pirmauja Marijampolės „Sūduva“ (2 pergalės), antra yra Raseinių „Norvelita“ (2 pergalės, 1 pralaimėjimas), trečia – Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ (1 pergalė, 1 pralaimėjimas).

Jonas Rakickas, Marijampolės „Sūduva“: „Mūsų komanda yra labai jauna, dauguma žaidėjų moksleiviai. Jauni žaidėjai nėra žaidę aukštesniame lygyje, dėl šios priežasties kartais trūksta stabilumo, technikos, drąsos, kai kuriems ir disciplinos. Į kolektyvą įsiliejau labai greitai, nes atvykau ne vienas, o su Olegu Čebialiu ir Andriumi Gaidžiu, su kuriais daug metų esame žaidę kartu. Pagrindinė mūsų trijų užduotis – perduoti savo tinklinio žinias ir patirtį jaunesniems žaidėjams, padėti jiems tapt aukštesnio lygio žaidėjams, taip pat ir komandai pasiekti kuo aukštesnių rezultatų“.

Apie savo dabartinės ir buvusios komandų skirtumus J. Rakickas pasakojo: „Marijampolės „Sūduvos“ komanda nuo „Flamingo Volley“ skiriasi tuo, kad jauni žaidėjai labiau nori laimėti, noriai eina į treniruotes, reaguoja į mūsų pastabas, ko trūko vilniečiams. Stipriosios „Sūduvos“ pusės – patirties ir jaunimo derinys. Taip pat geriausi savo pozicijos žaidėjai Lietuvoje – Olegas ir Andrius. Lietuvos čempionato lyderiais įvardinčiau Šiaulių ir Marijampolės komandas. O kaip bus, pamatysim po paskutinio finalinio švilpuko.“

Vasilijus Burakinskis, Vilniaus „FV/LJR-SM Tauras“ treneris: „Sportinio rengimo – ugdymo procese yra atskiros pakopos: pagrindai, mokymasis treniruotis, treniravimasis treniruotis, mokymasis varžytis, treniravimasis varžytis, mokymasis laimėti, treniravimasis laimėti. Dabar mes esame pakopoje, kai mokomės varžytis. Komforto zonoje to neišmokstama. Kovoti – tai asmens pasirinkimas, paremtas veiksmu. Neišeina iškart per dvi pakopas peršokti“.

Modestas Strockis, Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ treneris: „Komandos žaidimu esu labai patenkintas, tikėjausi tiktai teigiamo rezultato, jį ir pasiekėme. Vaikinai sunkiai dirbo, išbėgo žaisti su kovinga nuotaika, puikiai pasirodė ir atsarginis suolelis, labai jais džiaugiuosi. Vilniečiai labai jauni, be to, išretinti traumų, bet turintys puikius duomenis – manau, ši komanda turi potencialą“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)