Iš buvusių olimpiečių sudarytą rinktinę papildė naujas veidas – anykštėnas Giedrius Titenis.

„Jį galime vadinti kylančia šalies plaukimo žvaigžde. Dabar jis – vienas iš trijų stipriausių Lietuvos plaukikų krūtine“, – gerų žodžių G.Titeniui negailėjo A.Juozaitis. Šalies čempio­nate 50 metrų krūtine anykštėnas nuplaukė per 30,16 sek. ir iškovojo bronzos medalį.

Anot vyriausiojo trenerio, kiti rinktinės nariai dar nėra pasiekę savo geriausios sportinės formos. „Tikimės, kad pačius geriausius rezultatus jie parodys Budapešte“, – sakė A.Juozaitis, rytoj su rinktine išvykstantis į paskutinę pasirengimo stovyklą prie Vengrijos sostinės.

Tiesa, Lietuvos čempionate nestartavo vieni iš rinktinės lyderių Rolandas Gimbutis ir Saulius Binevičius. Jie treniruojasi Slovėnijoje, savaitgalį dalyvavo šios šalies pirmenybėse ir prie lietuvių delegacijos prisidės Budapešte.

„Po traumos atsigauna ir Vytautas Janušaitis. Žiemą jam buvo įskilęs riešo kauliukas, pavėluota operuoti, tačiau iš jo taip pat galime tikėtis aukštos vietos“, – vertino vyriausiasis rinktinės treneris ir vadovas.

Jis tik apgailestavo, kad trūksta pajėgių merginų plaukikių. Lietuvos rinktinėje jų tik dvi – vilnietė Jekaterina Kiseliova ir kaunietė Rugilė Mileišytė.

Beje, J.Kiseliova Lietuvos čempionate dukart gerino šalies moterų 50 metrų krūtine rekordą. Geriausias jos rezultatas – 33,22 sek.

R.Mileišytė savaitgalį 100 met­rų nugara nuplaukė per 1 minutę 06,17 sek. ir gerokai priartėjo prie gana seno 1981 metais Ramintos Šupilaitės pasiekto Lietuvos rekordo (1.06,02 min.).

„Vežame dvi pačias geriausias, bet iš jų aukštų vietų nesitikime. Iš vaikinų 4 ar 5 gali plaukti finaluose. Galbūt net sulauksime medalių. Nepamirškime ir 4 po 100 metrų laisvu stiliumi rungties. Pasaulio čempionate mūsų komanda šioje rungtyje buvo ketvirta“, – sakė A.Juozaitis.

Lietuvos plaukimo rinktinė, dalyvausianti Europos čempionate Budapešte:

Rolandas Gimbutis, Giedrius Titenis, Vytautas Janušaitis, Paulius Viktoravičius, Aurimas Valaitis, Edvinas Dautartas, Pavelas Suškovas, Saulius Binevičius, Paulius Andrijauskas, Mindaugas Jurgelis, Emilis Vaitkaitis, Jekaterina Kiseliova, Rugilė Mileišytė.