Kaip informuoja Lietuvos bokso federacija, kartu su rinktine išvyko treneriai Vladimiras Bajevas, Vidas Bružas, Jurijus Kolyčevas ir Valerijus Krivojus bei gydytojas-masažuotojas Aleksandras Trofimovas.

Komandos vadovas Stanislavas Mižigurskis prie rinktinės prisijungs po poros dienų.

"Čempionatui ruošėmės ypač atsakingai - visi planai visose aštuoniose stovyklose įvykdyti. Tikimės iškovoti bent vieną kelialapį į 2012 metų Londono olimpiadą, nors patekti tarp aštuonių pajėgiausių savo svorio kategorijose bus labai sunku, - prieš išvyką kalbėjo rinktinės treneris V. Bajevas. - Pagrindinis kandidatas į Londoną - E. Petrauskas, kuris šiuo metu užima vienuoliktą vietą pajėgiausių planetos boksininkų reitinge svorio kategorijoje iki 60 kg."

Treneris daug tikisi ir iš Ričardo Kuncaičio, kuris rugpjūčio pabaigoje tapo Europos jaunimo čempionu.

"Po nesėkmės Europos suaugusiųjų pirmenybėse Ričardas buvo kiek nusivylęs, bet Europos jaunimo (iki 18 metų) čempiono titulas suteikė jaunam boksininkui naujų vilčių. Po Airijoje iškovoto titulo jis pakilo į 25-ą vietą savo svorio kategorijoje, - kalbėjo V. Bajevas. - Labai gaila, kad Europos čempionate nedalyvavo E. Kavaliauskas, kuris svorio kategorijos iki 69 kg reitinge nukrito net į 36-ą vietą. Pagal pajėgumą jis turėjo būti gerokai aukščiau."

Treneris nenurašo ir kitų keturių boksininkų, tačiau prisipažįsta, kad su nerimų laukia burtų, kurie paskutiniu metu Lietuvos boksininkų nelepina.

"Mes pasiruošėm puikiai, o dabar viskas jau priklauso nuo objektyvių ir subjektyvių dalykų. Svarbiausia, kad pasikeitus klimatui, niekas nesusirgtų. O labiausiai, be abejo, lauksime sekmadienio, kai po svėrimų bus ištraukti burtai ir paaiškės būsimieji varžovai.

Į olimpines žaidynes kelialapius tiesiogiai iškovos į pirmuosius aštuntukus savo svorio kategorijose patekę boksininkai. Europai, kiekvienoje kategorijoje skiriamos septynios vietos. Taigi, dėl likusių kelialapių dar galėsime kovoti 2012 metų vasario mėnesį Stambule (Turkija) vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre", - baigdamas visas smulkmenas aiškino V. Bajevas.

Oficialiai pasaulio bokso čempionatas Baku prasideda jau ketvirtadienį, tačiau pirmosios kovos vyks pirmadienį.

Po nepriklausomybės atkūrimo vienintelį bronzos medalį 2007-ųjų pasaulio čempionate yra iškovojęs D. Šemiotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją