„Šių metų čempionatas – stipriausias per pastaruosius penkerius metus. Jame kovoja visi geriausi šalies boksininkai – Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas ir kiti Lietuvos rinktinės lyderiai – Vitalijus Subačius, Eimantas Stanionis, Edgaras Skurdelis ir kiti. Lietuvos čempionate kovojama ne tik dėl aukso medalių, bet ir dėl kelialapių į Europos žaidynes Baku, todėl laukiamos atkaklios kovos ne tik finaluose“, - tvirtina Lietuvos olimpinės rinktinės treneris Stanislavas Mižigurskis.

Čempionatas nustebino ir merginų gausa. Kai moterų boksas buvo įtrauktas į olimpinių žaidynių programą, jis Lietuvoje sparčiai populiarėja.

„Lietuvos čempionate atrinksime vieną boksininkę, kuri vyks į Europos žaidynes. Bus įdomu pamatyti pasaulio čempionate penktą vietą užėmusią Vaidą Valskytę, manau, ji yra favoritė. Į Europos žaidynes vyks viena mergina ir šeši vaikinai“, – sako S. Mižigurskis.

Lietuvos čempionate laukiama dar vieno Vitalijaus Subačiaus rekordo, jis sieks jau 17-to šalies čempiono titulo. V.Subačius pernai iškovojo 16-tą Lietuvos čempiono titulą ir pagerino Vidui Bičiulaičiui priklausiusį rekordą.

„Tikslas tik vienas – pergalė. Azarto tikrai užtenka ir pergalių alkis tik didėja. Suprantu, kad jau greitai reiks baigti karjerą, todėl norisi karjeros pabaigoje pasiekti kuo daugiau pergalių. Daug metų atiduota sportui, bet niekada nelaimėjau medalių Europos ar pasaulio čempionatuose, todėl suprantu, kad šiais metais tai gali būti paskutinė galimybė. Jeigu iškovočiau kelialapį į Rio de Ženeiro olimpines žaidynes, tai būtų gyvenimo svajonės išsipildymas“, – sako 36-erių metų V. Subačius.

Lietuvos bokso čempionato ketvirtfinaliai Kėdainių arenoje vyks ketvirtadienį nuo 16 val., pusfinaliai – penktadienį nuo 17 val. Lietuvos čempionai paaiškės šeštadienį nuo 13 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją