Aštuoniskart olimpinis čempionas Baltarusijoje apsistojo ilgesniam laikotarpiui, nes jo žmona, taip pat triskart olimpinė čempionė baltarusė Daria Domračeva, už kelių savaičių turėtų gimdyti.

Pakalbintas norvegas papasakojo, jog judviejų pora laukiasi mergaitės, o jis pats ketina čia būti iki gimdymo ir vėliau grįžti į Norvegiją, kur lauks paskutinieji pasiruošimo darbai prieš sezoną. Olė Einaras gyrė riedslidžių trasą ir biatlono šaudyklą Baltarusijoje ir teigė, jog čia yra idealios sąlygos sportavimui.

Taigi, pirmą čempionato dieną sportininkai startavo sprinto varžybose. Vyrų grupėje 10 kilometrų distancijoje ant nugalėtojų pakylos užlipo trečiąją vietą užėmęs Vytautas Strolia, kuris šaudykloje suklydo tik kartą ir nuo nugalėtojo atsiliko 21 sekunde. Varžybose triumfavo baltarusis Jurijus Liadovas, kuris distanciją įveikė per 24 min. 12.5 sek. ir šaudykloje neklydo. Antras liko norvegas O. E. Bjoerndalenas (0+0), nuo nugalėtojo atsilikęs 4,2 sekundės. Kitas Lietuvos atstovas Karolis Dombrovskis, šaudęs be klaidų, liko greta savo komandos draugo ir užėmė 4-ą vietą, o Rokas Suslavičius (2+3) liko 15-as.

„Labiausiai patenkintas sprinte esu savo asmeniniu šaudymo rekordu, nes dažniausiai būdavo trys arba daugiau netaiklių šūvių. Džiaugiuosi, jog pavyksta išlaikyti stabiliai gerą važiavimo greitį jau kelintose varžybose iš eilės, nors prieš startą ir nesijaučiau ypatingai gerai. Iš tikro buvo itin malonu vienoje trasoje varžytis su gyva biatlono legenda Bjoerndalenu ir galutiniame rezultate iškovoti vietą ant podiumo greta jo. Apibendrintai galiu pasakyti, jog trasoje jaučiuosi labiau užtikrintas ir labiau pasitikintis savo jėgomis ir tokie dalykai nuteikia optimistiškai prieš artėjantį svarbų varžybų sezoną“, – po finišo kalbėjo Vytautas.

Moterų grupėje 7 ir 8 vietas užėmė Natalija Paulauskaitė (1+0) bei Natalija Kočergina (2+2). 7,5 kilometrų distancijoje triumfavo Sočio olimpinių žaidynių prizininkė baltarusė Nadiežda Skardino (1+0). Jaunimo merginų grupėje vienintelė Lietuvos atstovė Kotryna Viktūnaitė (1+1) liko 7-a. Jaunimo vaikinų grupėje neblogai pasirodė Šarūnas Jukna (2+0) ir Deividas Demkovas (0+1), kurie užėmė atitinkamai 6-ą ir 7-ą vietas. Artiomas Serdiukovas (2+1) šioje grupėje liko 13-as, o Kipras Daugirdas užėmė 15-ą vietą. Jaunių vaikinų tarpe Linas Banys (3+2) užėmė 19-ą vietą.

Antrą čempionato dieną sportininkai varžėsi bendrojo starto lenktynėse. Vyrų 15 kilometrų distancijoje triumfavo baltarusis Sergėjus Bočarnikovas (0+0+2+1), antras liko biatlono „karalius“ Olė Einaras Bjoerndalenas (1+1+2+1), trečią vietą užėmė sprinto čempionas Jurijus Liadovas (2+1+1+1). Vytautas Strolia (1+1+3+4) šįkart liko 6-as. Rokas Suslavičius (2+0+0+1) užėmė 10-ąją vietą, o Karolis Dombrovskis (0+1+3+0) liko 11-as.

Ant nugalėtojų pakylos antrą dieną vėl pavyko užlipti anykštėnams – Linas Banys (šaudymas 1+0+1+1) jaunių vaikinų grupėje užėmė antrą vietą ir Kotryna Viktūnaitė (1+0+0+1) jaunimo merginų grupėje iškovojo trečią vietą.

Moterų grupėje 6-a buvo Natalija Kočergina (0+1+2+1), o 8-ą vietą užėmė Natalija Paulauskaitė (1+2+1+1). 12,5 kilometrų distancijoje triumfavo baltarusė Daria Jurkevič (1+0+0+1).

Jaunimo vaikinų grupėje Deividas Demkovas (2+2+3+3) užėmė 10-ą vietą, o Šarūnas Jukna (2+2+2+2) bei Artiomas Serdiukovas (1+1+3+2) liko atitinkamai 12-as ir 13-as.

Po šios treniruočių stovyklos A ir B komandos kelias dienas atsipūs namuose, vėliau biatlonininkai susirinks Ignalinoje, kur lauks trumpas pasiruošimas prieš spalio mėnesį lauksiančią stovyklą Austrijos Alpėse, kurioje bus pradėtas treniruočių procesas su slidėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją