Finale vyko tikras nervų karas. Pirmame kėlinuke šveicarai išsiveržė į priekį 2:0. Tuo tarpu lietuviams pirmą tašką pelnyti pavyko tik šeštame kėlinuke. Po Edvardo Matusevičiaus sėkmingai atmušto kamuoliuko, namų bazę pasiekė Matas Sirgėdas.

Lietuvos rinktinė šeštame kėlinuke galėjo perimti iniciatyvą, kai buvo užimtos visos trys bazės. Deja, lemiamu momentu pritrūko agresyvumo puolime. Septintame kėlinuke šveicarai padidino persvarą iki 3:1, o lietuviams ir toliau nesisekė rinkti taškų.

Utenoje aistringai sirgalių palaikomi Lietuvos beisbolininkai paskutiniame kėlinuke sukilo į lemiamą šturmą. Bet varžovai sėkmingai gynėsi ir Lietuvos rinktinė patyrė pralaimėjimą rezultatu 1:3.

„Varžovai geriau išnaudojo progas. Jie pasinaudojo mūsų klaidomis rungtynių pradžioje, kai praleidome du taškus. Kai mes turėjome užėmę antrą ir trečią bazes šeštame kėlinuke, mums nesisekė atmušti ir pelnyti taškų. Puikios progos buvo prarastos, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Willas Gordonas. – Puolime mums nesisekė, nes varžovų sudėtingas metikas ir jis labai gerai dengė kamuolį. Mūsiškiai nespėdavo atpažinti metimų.“

„Jaudulys padarė savo. Padarėme taktinių klaidų ir per jas praleidome du pirmus taškus. Žinojome, kaip žaidžia šveicarai, bet žaidėjai priėmė neteisingus sprendimus ir varžovams padovanojome taškus per mūsų nesusikaupimą ir jaudulį, – teigė Lietuvos rinktinės vadovas Virmidas Neverauskas. – Mūsų puolimas neveikė ir nesisekė atmušti kamuoliuko. Žinojom kaip jie meta, ką jie darys. Deja, visiškai nebuvo išpildymo ir trūko agresyvumo. Ne šveicarai mus nugalėjo, o mes patys nesugebėjome laimėti. Tikriausiai dar ilgai prisiminsime šias rungtynes.“

Atrankos turnyrą Lietuvos beisbolininkai pradėjo trimis pergalėmis. Šeimininkai 14:1 sutriuškino suomius, 18:4 nugalėjo rumunus ir 15:14 išplėšė pergalę iš šveicarų. Tačiau lemiamose finalo rungtynėse šveicarai pasiekė revanšą ir iškovojo kelialapį į Europos čempionatą.

„Pralaimėjome jau ketvirtą finalą. Šiemet buvome dar arčiau pergalės ir ji beveik buvo mūsų rankose. Finalui buvome išsaugoję visus stipriausius metikus. Bet mušti visiškai nesisekė. Vienas taškas yra vienas taškas ir tiek surinkęs nelaimėsi rungtynių“, – sakė W. Gordonas.

Lietuvos rinktinė prieš tai pralaimėjo Europos čempionato atrankos turnyrų finalus 2017, 2019 ir 2021 metais.

2023 m. Europos čempionate rungtyniaus 16 stipriausių Senojo žemyno rinktinių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją