Vilniaus „Litexpo“ rūmuose vykstančiame pirmajame Europos čempionate buvo užsiregistravusios 16 komandų, bet paskutinę akimirką savo dalyvavimą atšaukė švedai ir šveicarai.

B grupėje lietuviai 10:4 nugalėjo Izraelį, 15:1 sutriuškino estus, 2:4 nusileido rusams, 12:11 palaužė Bulgarijos ekipą, 9:12 nusileido prancūzams ir 8:4 pranoko Čekijos beisbolininkus.

Su keturiomis pergalėmis ir dviem pralaimėjimais Lietuvos rinktinė grupėje užėmė trečiąją vietą ir pateko į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje mūsiškiai šeštadienį 10:6 ir 6:2 nugalėjo antroje pozicijoje A grupėje likusią Nyderlandų rinktinę ir laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2-0.

Pusfinalyje Lietuvos komanda susitiko su grėsminga Rusijos ekipa. Pirmąjį susitikimą lietuviai laimėjo užtikrintai – 6:1. Dramatiškame antrajame mače lietuviai po sėkmingos paskutinės atakos išplėšė pergalę 3:2 bei tuo pačiu – kelialapį į išsvajotą finalą.

Finale Lietuvos rinktinė susitiks su Prancūzijos komanda. Prancūzai pusfinalyje 2-1 nugalėjo Italijos rinktinę. Prancūzijos ekipa laimėjo pirmą susitikimą 7:4, bet antrajame italai pasiekė pergalę 6:2 ir išlygino serijos rezultatą. Lemiamoje akistatoje prancūzai šventė pergalę 7:3.

Finalinės kovos sekmadienį „Litexpo“ rūmuose prasidės 9 val., o didysis finalas tarp Lietuvos ir Prancūzijos planuojamas 12 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)