Šįkart jis varžėsi 50 kilometrų bėgime ir pasiekė dar vieną įspūdingą rezultatą.

50 km jis nubėgo per 2 valandas 53 minutes 51 sekundę ir sau pačiam nuo balandžio mėnesio priklausiusį Lietuvos rekordą pagerino lygiai 8 minutėmis.

„Specialiai šioms varžyboms nesiruošiau. Mano pagrindinis šių metų bėgimas vyks rugsėjo mėnesį, o bėgimą Alytuje panaudojau kaip treniruočių proceso dalį. Ką tik grįžau iš treniruočių stovyklos Zakopanėje, Lenkijoje. Šiandien jaučiausi gerai, pavyko pasiekti ir išlaikyti vidutinį greitį 3:28’/km. Labai džiaugiuosi galėdamas dalyvauti bėgimo varžybose Lietuvoje“, – po finišo sakė A. Sorokinas.

Primename, kad A. Sorokinas yra pagerinęs net 7 pasaulio rekordus (100km, 100 mylių, 6, 12 ir 24 valandų bėgimai), du kartus pripažintas geriausiu pasaulio ilgų nuotolių bėgiku.

Po pusvalandžio Alytuje krito dar vienas Lietuvos rekordas. Gitana Akmanavičiūtė 50 km nubėgo per 3 val. 25 min. 39 sek. ir pasiekė naują Lietuvos moterų rekordą. Beje, ji Alytuje finišavo antroje pozicijoje tarp visų dalyvių ir nusileido tik A. Sorokinui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją