R. Drazdauskaitė (1:20:54) antrus metus iš eilės tapo pusės maratono distancijos čempione, o R. Kančys (1:07:33) toje pačioje distancijoje tik 20 sekundžių nusileido baltarusiui Genadijui Verchovodkinui ir pasiekė geriausią asmeninį rezultatą.

„Dar tik pirmos varžybos po treniruočių stovyklos, o rezultatai jau džiugina. Varžybose gerai pasirodyti padėjo stipri konkurencija, skatinusi bėgti greičiau. Tiesa, lengva nebuvo, dar jaučiasi nuovargis po beveik mėnesį trukusių sunkių treniruočių“, - pasakojo pagerintu asmeniniu rezultatu besidžiaugiantis R. Kančys.

Su R. Kančiu 22 dienas Slovakijos kalnuose besitreniravusi R. Drazdauskaitė tikina, kad varžybose rinkosi kitokią taktiką ir stengėsi savęs nevarginti.

„Šiose varžybose neturėjau tikslų bėgti kuo greičiau ir stengtis dėl kuo geresnio laiko. Bėgau ramiai, patogiu greičiu, užsitikrinančiu prizinę vietą. Priešingai nei tarp vyrų, pusės maratono distancijoje nebuvo pajėgiausių šalies bėgikių, dėl kurių būtų tekę paplušėti labiau“, - pasakojo olimpietė, pridurdama, kad rimčiau savo jėgas išmėgins toliau suplanuotose varžybose.

Pasak sportininkų, stovykloje visgi sunkiausia buvo ne jaučiamas nuovargis, nuolat bėgiojant ir sportuojant, bet sunkiai pakeliama monotonija ir pramogų trūkumas.

„Bėgdavome du kartus per dieną ir taip 6 dienas per savaitę. Tik sekmadieniais turėjome laisvesnę dieną, tad jos labiausiai ir laukdavome. Nubėgdavome lengvai apie 10 kilometrų ir ieškodavome, kaip įdomiau praleisti laiką. Ėjome į kalnus, važiuodavome apžiūrėti vietinių miestelių, o paprastomis dienomis vakarus dažniausiai leisdavome naršydami internete ir bendraudami su artimaisiais ir draugais. Tiesa, važiavome pasiruošti šiam sezonui ir padėti stiprius pagrindus. Tą ir padarėme“, - pasakojo R. Drazauskaitė.

Sportininkai šiam sezonui išsikėlė ambicingus tikslus. R. Kančys rudenį Berlyno maratone tikisi įvykdyti olimpinį normatyvą, o R. Drazdauskaitė ruošiasi pasaulio pirmenybėms Pekine ir pasaulio kariškių čempionatui Korėjoje. Šių varžybų metu R. Drazdauskaitė taip pat tikisi įvykdyti olimpinį normatyvą ir kitais metais vykti į Rio de Žaneirą.

Šis savaitgalis sėkmingas buvo ir kitiems „Kauno maratono klubo“ nariams. Trakų pusmaratonyje, pusės maratono distancijoje antra finišavo Monika Vilčinskaitė (1:25:31), o 5 km distancijoje pirma atbėgo Loreta Kančytė (19:59 min.).

Šeštadienį vykusiose Lietuvos žiemos sezono ilgų metimų čempionate, ieties metimo rungtyje septintą kartą triumfavo olimpietė, „Kauno maratono klubo“ narė, Indrė Jakubaitytė (57,13 m). Ji pasiekė geriausią šio sezono rezultatą Lietuvoje. Taip pat Kaune, Ąžuolyno parke, šeštadienį vykusiose Alfonso Vietrino bėgimo taurės varžybose, 10 km distancijoje antrą vietą iškovojo Aurimas Skinulis (32:45).

„Kauno maratono klubas“ yra privatus lengvosios atletikos klubas, vienijantis profesionalus ir mėgėjus sportininkus. Vykdydamas sportinę veiklą, klubas taip pat užsiima ir visuomenine veikla: įsteigė 1000 eurų prizinį fondą Lengvosios atletikos federacijos rengiamuose varžybose jaunimui, sporto entuziastams rengia viešas treniruotes, organizuoja tradiciniu tapusį, tarptautinį renginį – „Miesto maratoną“ (dar žinoma kaip „Kauno maratonas“), kuris vyks birželio 14 dieną. Taip pat spalį Kaune vyksiantį rausvojo kaspino paramos bėgimą „Pink Run su BENU“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją