Neįtikėtinai atkakli kova vyko dviviečių kanojų 1000 m varžybose. Čia nugalėtoją lėmė fotofinišas. Ilgą laiką trasoje pirmavusią Vadimo Korobovo ir Dominyko Pažėros porą, prieš pat finišą pasivijo ir aplenkė Henrikas Žustautas ir Ilja Davidovskis. Lietuvos taurės laimėtojai distanciją įveikė per 3 min. 52,243 sek. ir antroje vietoje likusius varžovus aplenkė vos 0,2 sek.

„Dėl koronaviruso sugriuvo visas pasiruošimo planas ir dabar treniruojamės vasario mėnesio grafiku. Įveikti kilometrą, nedarant greičio treniruočių yra sunku. Dėl karantino daugiausia treniravomės vienvietėse kanojose.

Dvivietėje padarėme vos pora treniruočių, dar apsikeitėme vietomis su kolega. Pradžioje prastai irklavosi, bet vėliau pakėlėme tempą, sutrumpinome yrį ir sugebėjome aplenkti varžovus. Paskutiniai 200 metrų tikrai neblogai irklavosi. O pirmus 800 metrų tai irklavome kaip per smėlį. Todėl smagu, kad laimėjom, nors ir labai nedaug“, – pergale džiaugėsi H. Žustautas.

Dar viena H. Žustauto ir V. Korobovo akistata vyko vienviečių kanojų 1000 m rungtyje. Čia savo pranašumą įrodė V. Korobovas, distanciją įveikęs per 4 min. 6,263 sek. Antroje vietoje likęs H. Žustautas nugalėtojui pralaimėjo 1,521 sek.

„Tikslas buvo laimėti. Norėjosi geresnį laiką parodyti, bet yra kaip yra. Norėjosi distanciją įveikti mažiau negu per 4 minutes. Iki Lietuvos čempionato dar mėnuo laiko, žinau ką reikia pataisyti. Reikia daugiau greičio“, – sakė V. Korobovas.

Dviviečių baidarių 1000 m distancijoje pergalę šventė favoritai Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 5 vietą iškovojęs duetas distanciją įveikė per 3 min. 19,707 sek. ir antroje vietoje likusius brolius Mindaugą ir Simoną Maldonius aplenkė 4,456 sek.

„Buvo šioks toks išbandymas, nes iki tol darėm mažai bendrų treniruočių. Patirtis padėjo, nes laikas visai neblogas“, – teigė A. Olijnikas.

„Specialiai šioms varžyboms nesiruošėme, turėjome vos keturias treniruotes kartu. Tai buvo pirmas šio sezono blynas ir jis buvo vykęs“, – porininkui antrino R. Nekriošius.

Vienviečių baidarių 1000 m rungtyje Lietuvos taurę iškovojo Lukas Šakalys (3 min. 54,142 sek.). Moterų 500 m vienviečių baidarių varžybose nepralenkiama buvo Ieva Vaitiekūnaitė (2 min. 12,646 sek.).

Ketvirtadienį baidarininkai ir kanojininkai dėl Lietuvos taurės kovos 200 m sprinto distancijoje. Atkakliausia kova laukia baidarių vienviečių varžybose, kur į starto liniją stos gausybė tituluotų sportininkų: olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Ramanauskas, pasaulio ir Europos vicečempionas Arturas Seja, Europos čempionatų prizininkas Ignas Navakauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)