Vienviečių baidarių varžybose prie starto linijos stojo buvę ilgamečiai partneriai dvivietėje baidarėje Andrejus Olijnikas ir Ričardas Nekriošius. Irkluodami dvivietę baidarę jie tapo pasaulio ir Europos čempionato prizininkais, o Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse pateko į finalą ir užėmė 5 vietą. Tačiau pasikeitus olimpinėms distancijoms, jų pora iširo.

Lietuvos čempionato aukso medalį iškovojo A. Olijnikas. Čempionas 1000 m nuotolį įveikė per 3 min. 30,46 sek. ir antroje vietoje finišavusį R. Nekriošių aplenkė 2,26 sek.

„Buvo atkakli kova beveik visą distanciją ir tik paskutiniuose 200 metrų išsiaiškinome, kuris yra geresnis. Kartu su Ričardu dvivietę baidarę irklavom net 10 metų. Tačiau mūsų rungties neliko olimpinių distancijų sąraše, todėl noriu išbandyti save vienviečių 1000 metrų varžybose ir dvivietėje kartu su Mindaugu Maldoniu olimpine tapusioje 500 metrų distancijoje. Šie metai bus eksperimentiniai ir žiūrėsiu kuriame nuotolyje geriau seksis. Lietuvos čempionate kartu su Mindaugu aplenkėme tituluotų sprinterių Artūro Sejos ir Igno Navakausko irkluojamą dvivietę, todėl tikiuosi, kad esame pajėgūs kovoti dėl medalių ir pasaulio bei Europos čempionatuose“, – sakė A. Olijnikas.

Vienviečių kanojų 1000 m distancijoje Lietuvos čempionu tapo Vadimas Korobovas. Jis distanciją įveikė per 3 min. 55,605 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė daugiau nei 8 sek.

„Pergalė nebuvo sunki, nes šioje distancijoje nestartavo pagrindinis mano varžovas Henrikas Žustautas. Jis labiau koncentruojasi į dviviečių kanojų 500 metrų distanciją. Pasaulio čempionate planuoju startuoti dvejose distancijoje – vienviete kanoja 1000 metrų ir dviviete 500 metrų kartu su Henriku. Nuo šiol jos abi yra olimpinės distancijos. Mums arčiau širdies 500 metrų distancija, nes abu esam sprinteriai ir anksčiau irklavom 200 metrų. Akys dega noru laimėti ir tikimės, kad pasaulio čempionate galim pakovoti dėl aukštų vietų“, – teigė V. Korobovas.

V. Korobovas kartu su H. Žustautu užtikrintai laimėjo dviviečių kanojų 1000 m rungtį. Dar vieną aukso medalį keturviečių varžybose H. Žustautas laimėjo kartu su Edvinu Šakiniu, Mantu Skarulskiu ir Dominyku Pažėra.

Dviviečių baidarių varžybose greičiausias buvo A. Olijniko ir Simono Maldonio duetas, aplenkęs R. Nekriošiaus ir Tomo Jusevičiaus duetą. Keturviečių varžybose auksą laimėjo Heraldas Kairys, Rytis Sakalauskas, Viktoras Čaplinskis ir T. Jusevičius.

Trys medalių komplektai išdalinti moterų baidarių varžybose. Vienviečių čempione tapo Kotryna Glemžaitė. Dviviečių varžybose nepralenkiamos buvo Agnė Žiogaitė ir Paulina Timoščenko. Keturviečių trasą greičiausiai įveikė K. Glemžaitė, Gabrielė Rauckytė, Gabrielė Srivkinaitė ir Gintarė Pališauskaitė.

Sekmadienį Lietuvos čempionate baidarininkai ir kanojininkai išsidalins medalius 200 m distancijoje. Finalus nuo 13.00 val. tiesiogiai rodys DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)