Pirmose rungtynėse Lietuvos rinktinės varžovė bus Didžiosios Britanijos ekipa.

Lietuviai sekmadienį turėjo dvi treniruotes, kuriose atidirbinėjo trenerių sistemas ir pratinosi prie naujo ledo.

„Dirbome ties išėjimu iš varžovų zonos, mokėmės kaip sugrįžti į savo zoną praradus rutulį aikštės viduryje. Tai pat mokėmės puolime žaisti arčiau vartų“, – apie treniruotes kalbėjo vyr. trenerio asistentas Damianas DiGiulianas.

„Mes turėsime treniruotę ryte, todėl būsime tikrai pasiruošę turnyro startui. Vaikinai gerai nusiteikę ir labai gerai padirbėjo per treniruotes“.

D. DiGiulianas pabrėžė, kad jaunimui labai svarbu susitvarkyti su savo emocijomis, nes tai gali lemti nugalėtoją.

„Pirmose rungtynėse reikia sukontroliuoti savo emocijas ir neleisti joms paimti viršaus. Reikia giliai įkvėpti ir išlaikyti emocijas reikiamame lygmenyje. Žaidėjams nereikėtų per daug džiaugtis, nes vėliau gali tekti skaudžiai nusivilti – tai labai svarbu.

Su visais vaikinais kelionėje pasikalbėjome asmeniškai ir šiek tiek pakoregavome penketukus. Mes norime, kad žaidėjai rungtyniautų su tais komandos draugais, su kuriais jiems tai daryti sekasi geriausiai“, – kalbėjo D. DiGiulianas. „Norime išlaikyti balansą tarp trijų penketukų, kad jie būtų panašaus pajėgumo. Ketvirtame penkete rungtyniaus jauniausi rinktinės žaidėjai, kurie dar uždavinėja daug klausimų, mokosi ir laukia savo šanso“.

Visas rinktinės štabas sekmadienį taip pat stebėjo Didžiosios Britanijos rinktinės treniruotę, po kurios treneriai apie varžovą atsiliepė pagarbiai.

„Rungtynės su Didžiosios Britanijos ledo ritulininkais bus puikus išbandymas. Su treneriais stebėjome britų treniruotę, jie gerai čiuožia, turi nemažai talento. Norisi čempionate startuoti kaip įmanoma geriau, tačiau tiek pirmosios, tiek paskutinės rungtynės bus labai svarbios“, – sakė vyriausiojo trenerio asistentas Casey Fratkinas.

Lietuvos jaunių rinktinės rungtynių tvarkaraštis:

Balandžio 4 d. 17:00 val. Lietuva – Didžioji Britanija
Balandžio 5 d. 20:30 val. Lietuva – Rumunija
Balandžio 7 d. 17:00 val. Lietuva – Kroatija
Balandžio 8 d. 13:30 val. Lietuva – Nyderlandai
Balandžio 10 d. 13:30 val. Lietuva – Lenkija