E. Nausėda 50 ratų po 2 kilometrus įveikė per 6 val. 54:59 min., tai naujasis trasos rekordas ir antras rezultatas Lietuvos istorijoje.

Šalies rekordas priklauso varžybas stebėjusiam Aleksandrui Sorokinui – 6 val. 50 min. 34 sek.

E. Nausėda po finišo prisipažino, kad jeigu ne didžiulis karštis, Lietuvos rekordas būtų pagerintas. Sportininkai startavo 6 val. ryte, todėl pradžioje oras buvo tinkamas, bet vėliau, įsišvietus saulei, karštis privertė bėgikus sumažinti tempą.

„Jeigu sąžiningai, tai tikėjausi Lietuvos rekordo. Jis tikrai yra įveikiamas ir ne viena minute. Jeigu būtų geros oro sąlygos, tai tikrai galėjau pasiekti 6 val. 30 min. rezultatą.

Koją pakišo karštis, nes saulė labai kepino. Nors atkarpa šviečiant saulei nebuvo didelė, tai kerta šiek tiek per psichologiją ir padaro savo. Dėl to pasiekti tokį rezultatą tokiu oru yra fantastika. Visi labai mane giria. Esu labai patenkintas“, – kalbėjo E. Nausėda.

Pirmą kartą E. Nausėda analogiškame renginyje 100 km distanciją įveikė per 7 val. 10 min. 7 sek.

„Praėjusiais metais pirmą kartą 100 km nubėgau neblogu rezultatu, todėl pagalvojau, kad galėčiau ir antrą kartą tą padaryti. Ruošiausi daugiau nei pusę metų ir tai pasiteisino, – pasakojo E. Nausėda. – Man patinka, kad čia trasos ratas yra 2 km ilgio ir galima kiekviename rate gauti pagalbos.

Sąlygos puikios. Konkurencijos nepritrūko, nes kaip tik mėgstu bėgti vienas. Kuomet tenka konkuruoti, tuomet atsiranda papildomų psichologinių elementų, kurie padaro bėgimą sudėtingesnį“.

E. Nausėda pridūrė, kad 100 km distanciją jis mėgins įveikti ir užsienyje, galbūt artimiausiame Europos čempionate.

Antrąją vietą užėmęs ir Lietuvos čempionato sidabro medaliu pasidabinęs Renatas Orlovas nuo nugalėtojo atsiliko net 1 val. 14 min. 26 sek. Trečias finišavo Virgilijus Maštaitis (8 val. 17 min. 53,4 sek.).

Ketvirta tarp visų dalyvių finišavo Viktorija Tomaševičienė – 8 val. 48 min. 6 sek. Ji tapo Lietuvos čempione.

„Vienas iš planų buvo finišuoti greičiau nei per 9 val. Toks yra sporto meistro normatyvas. Pati trasa nebuvo lengva.

Nors ji yra lygi, trasoje yra keletas aštrių posūkių, kurie, bėgant 100 km, jaučiasi gana skaudžiai. Bėgimą apsunkino ir karštas oras. Labai jautėsi skirtumas bėgant ryte ir įsišvietus saulei“, – po finišo kalbėjo V. Tomaševičienė.

Nors 100 km distancija daugeliui žmonių skamba neįtikėtinai, V. Tomaševičienei tai nėra kažkas ypatingo. Ji yra Lietuvos 24 val. bėgimo rekordininkė, per parą nubėgusi net 232 km.

„Tai buvo tarpinės varžybos besiruošiant 24 val. pasaulio čempionatui. Šis Vilniaus bėgimas parodė, kad geriau jaučiuosi bėgdama parą. Tiesiog lėčiau bėgti ilgesnį laiką man yra patogiau. O pasaulio čempionate norisi nubėgti daugiau nei anksčiau, bet paros bėgimas yra labai sudėtingas ir kažką prognozuoti neįmanoma“, – pridūrė V. Tomaševičienė.

50 km distancijoje nugalėjo Andrejus Jegorovas – 3 val. 12 min. 41 sek. Antras finišavo Justinas Čekanauskas (3:36.05), trečias – Rimas Mikštas (3:44.33).

„Apie varžovus daug negalvojau, bet jaučiau, kad konkurencijos man didelės nebus. Nebėgau iš visų jėgų, nes po 1,5 mėn. vyks pasaulio 50 km bėgimo čempionatas, todėl tai man buvo gera treniruotė. Smagu, kad tokie renginiai vyksta Lietuvoje, nes tokio nuotolio varžybos Lietuvoje rengiamos retai. Namie visada bėgti smagiau“, – teigė A. Jegorovas.

Tarp moterų greičiausia buvo Vaiva Marcinkevičienė – 4 val. 52 min. 29 sek. Antroji vieta atiteko Rimai Jurkevičiūtei (5:30.51), trečioji – latvei Antrai Lukševicai (5:58.15).

Net 51 komanda startavo estafetėje 10x10 km. Tarp dalyvių buvo keletas Rusijos ir Latvijos komandų, JAV ambasados atstovai ir NATO karių bei ugniagesių komandos.

Antrus metus iš eilės estafetėje triumfavo „F.O.C.U.S running“ komanda. Ji finišavo per 5 val. 56 min. 36 sek. Antrąją vietą užėmė „Sosnovka“ (Rusija, 6:15.10), trečiąją – Vilniaus bėgimo klubo pirmoji ekipa (6:25.07).

„Šiais metais didelio pasipriešinimo nejautėme. Kovojome patys su savimi ir į varžovus nesižvalgėme. Rezultatas visai neblogas, nors ir prastesnis nei pernai. Mes kiekvieną savaitę treniruojamės ir, nors kažkaip ypatingai šiam bėgimui nesiruošėme, akcentavome, kad tai yra varžybos Lietuvoje, komandinės varžybos. Mes esame komanda, todėl ir norėjome sudalyvauti.

Kitais metais sieksime laimėti trečią kartą, – kalbėjo vienas „F.O.C.U.S running“ komandos lyderių Egidijus Adomkaitis. – Manau, jog įrodėme, kad esame stipriausias bėgimo klubas Lietuvoje. Tai lemia treneriai, puikūs žmonės, nusiteikimas ir žmonių požiūris į treniruotes“.

Kol bėgikai skriejo Vingio parko takais ir takeliais, visas būrys renginio svečių ir net kai kurių finišą pasiekusių dalyvių savo jėgas išbandė „Power Hit Radio“ ir „Impuls“ surengtoje „Iššūkių programoje“. Čia dalyviai varžėsi šimto pritūpimų, šimto atsispaudimų, šimto šuoliukų su šokdyne ir plankos iššūkiuose. Kai kuriose rungtyse dalyvavo ir olimpinis prizininkas boksininkas Evaldas Petrauskas.

Tarptautinį Vilniaus 100 km bėgimą organizuoja Lietuvos lengvosios atletikos federacija, Vilniaus miesto savivaldybė, VšĮ „Sveikas miestas“ ir „Mano klubas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)