„Po kelerius metus trukusio pasiruošimo, Tarptautinė aklųjų sporto federacija (IBSA), atsižvelgusi į ilgametį aukštą Lietuvos komandos lygį ir puikią golbolo infrastruktūrą mūsų šalyje, suteikė teisę Lietuvos aklųjų sporto federacijai rengti A lygos Europos golbolo čempionatą“, - pranešė Lietuvos aklųjų sporto federacijos (LASF) prezidentas Linas Balsys.

2015 metų liepos 5–12 dienomis Kauno sporto halėje ir Arvydo Sabonio krepšinio centre vyksiančiose varžybose dalyvaus po 10 stipriausių Europos vyrų ir moterų golbolo komandų.

Lietuvos vyrų rinktinė varžysis su Ispanijos, Turkijos, Vokietijos, Čekijos, Suomijos, Belgijos, Slovėnijos, Švedijos ir Ukrainos komandomis. Moterų varžybose susirungs į aukščiausiąją A lygą patekusios Rusijos, Turkijos, Izraelio, Suomijos, Vokietijos, Ukrainos, Ispanijos, Danijos, Švedijos ir Graikijos rinktinės. Planuojama, kad Europos čempionate iš viso dalyvaus apie 260 žmonių iš 18 valstybių.

„Galimybė kitąmet surengti IBSA Europos golbolo čempionatą yra didelis žingsnis į priekį golbolo ir bendrai neįgaliųjų sporto plėtrai mūsų šalyje bei svarbus pasiruošimo etapas Lietuvos golbolo rinktinei rengiantis dalyvauti 2016 metų parolimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire“, - komentavo L. Balsys.

IBSA Europos golbolo čempionatą globoja Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Tokio aukšto lygio čempionatas Lietuvoje bus organizuojamas pirmą kartą. Iki tol Lietuvoje vyko žemesnio diviziono krepšinio vežimėliuose Europos čempionatas ir neparolimpinių komandų sporto šakų čempionatai. IBSA Europos golbolo čempionatas Kaune bus paskutinis kelialapis golbolo komandoms, tame tarpe ir Lietuvos komandai, patekti į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes, todėl jo reikšmė mums dvigubai svarbesnė“, - akcentavo Lietuvos parolimpinio komiteto generalinis sekretorius Gintaras Zavadckis.

Golbolas – viena iš populiariausių aklųjų ir silpnaregių praktikuojamų komandų sporto šakų pasaulyje ir populiariausia sporto šaka Lietuvoje. Lietuvos golbolo rinktinė jau nuo 1998 metų skina laurus aukščiausio rango varžybose.

Lietuvos rinktinės pasiekimai:

2014 m. Pasaulio čempionatas – IV vieta;
2013 m. Europos čempionatas – I vieta;
2012 m. Londono parolimpinės žaidynės – IV vieta;
2011 m. Europos čempionatas – II vieta;
2010 m. Pasaulio čempionatas – I vieta;
2009 m. Europos čempionatas – I vieta;
2008 m. Pekino parolimpinės žaidynės – II vieta ir išrinkta geriausia Lietuvos metų komanda;
2007 m. Europos čempionatas – I vieta;
2006 m. Pasaulio čempionatas – I vieta;
2002 m. Pasaulio čempionatas – II vieta;
2001 m. Europos čempionatas – II viet;
2000 m. Sidnėjaus parolimpinės žaidynės – II vieta;
1998 m. Pasaulio čempionatas – III vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)