Lietuvos delegacijai padedantis jaunasis ambasadorius Aivaras Tumas paprašė jaunųjų sportininkų ir ambasadorių iš viso pasaulio parašyti trumpą linkėjimą Lietuvai valstybės atkūrimo dienos proga. Sveikintojų tarpe – olimpinė ir daugkartinė pasaulio čempionė, kalnų slidininkė Lindsay Vonn.

L. Vonn linkėjime užrašė „YOG DNA“ – tai yra sutrumpintas žaidynių moto „Youth Olympic Games DNA“ (jaunimo olimpinių žaidynių DNR), kuriuo sėkmingiausia JAV atletė linkėjo sportininkams, kad olimpinė dvasia, kurią jie pajuto Lilehamerio žaidynėse, lydėtų juos visą gyvenimą.

Vasario 16-osios proga jaunieji olimpiečiai ir ambasadoriai iš viso pasaulio ne tik lietuviams linkėjo taikos, meilės, sėkmės ir geros nuotaikos, bet ir sužinojo apie mūsų valstybei svarbią datą, klausinėjo apie Lietuvą, domėjosi, kaip lietuviškai pasakyti vieną ar kitą žodį.

Vakare valstybės atkūrimo dieną žaidynėse dalyvaujantys Lietuvos sportininkai paminės kartu su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente Daina Gudzinevičiūte.