Visas rungtynes vyko dramatiška kova, tačiau paskutines rungtynių minutes drausmingiau sužaidė slovėnų klubas su lietuviu priešakyje ir šventė pergalę rezultatu 32:31 (14:15). P. Babarskas prie šios ekipos pergalės prisidėjo vienu įvarčiu.

Kitame ture „Pivovarna Laško“ jau laukė galingas varžovas iš Makedonijos Skopje „Vardar“ klubas. Nuo pirmų rungtynių minučių dominavę makedonai savo varžovams apie pergalę neleido net pagalvoti. Po pirmo kėlinio ekipas jau skyrė 7 įvarčiai (13:20), o galutinis rungtynių rezultatas 40:29 „Vardar“ ekipos naudai. Kaip ir praėjusiame susitikime, taip ir šiame P. Babarskas pasižymėjo vienu tiksliu metimu į varžovų vartus.

R. Kirveliavičiaus klubas stringa Vokietijos pirmenybėse

Dvi nesėkmes iš eilės patyrė Romo Kirveliavičiaus atstovaujamas „HSC Coburg“ klubas. Trečiame lygos ture „HSC Coburg“ keliai susikirto su Vfl „Gummersbach“ ekipa, kuri pirmaudama didžią rungtynių dalį savo persvarą sugebėjo išlaikyti iki paskutinio teisėjo švilpuko ir šventė pergalę rezultatu 31:27 (16:13). Vfl „Gummersbach“ klubui šiose rungtynėse pavyko pristabdyti iki tol puikiai rungtyniavusį R. Kirveliavičių, jo sąskaitoje šiose rungtynėse 2 pelnyti įvarčiai.

Nors kitose turo rungtynėse mūsiškis jau buvo rezultatyvesnis, tačiau to jo klubui neužteko, kad iškovotų pergalę prieš Leipcigo SC „DHFK“ ekipą. Nors puolime „Coburg“ didesnių problemų neturėjo ir pelnė net 31 įvartį, tačiau susidūrė su didelėmis problemomis gynyboje į savo vartus praleisdami net 33 įvarčius. Galutinis rungtynių rezultatas 31:33 Leipcigo klubo naudai. R. Kirveliavičiaus sąskaitoje šiose rungtynėse 6 tikslūs metimai. Po 4 sužaistų rungtynių „Coburg“ turi vieną pergalę ir tris pralaimėjimus.

Tuo tarpu antroje „Bundeslygoje“ rungtyniaujantis Gerdo Babarsko atstovaujamas Bietigheimo „SG BBM“ klubas iškovojo dar vieną pergalę. Šį kartą „SG BBM“ sugebėjo įveikti Vfl „Bad“ klubą. Nuo pirmų rungtynių minučių dominavę Bietigheimo rankininkai solidžią persvarą susikrovė jau iki didžiosios pertraukos (17:9) ir antras kėlinys tebuvo formalumas. Pergalę G. Babarskas ir ekipa šventė rezultatu 28:22. Lietuvis prie ekipos sėkmės prisidėjo pelnytu įvarčiu.

Galingas lietuvių pasirodymas Islandijoje ir apmaudūs jų klubų pralaimėjimai

Klaipėdos „Dragūne“ kartu rungtyniavę Karolis Stropus ir Mindaugas Dumčius šį sezoną kartu vilki „Akureyri“ klubo marškinėliais. Puikus lietuvių žaidimas rungtynėse su „Grotta Gardabaer“ ekipa nebuvo vainikuotos komandos pergale. Po dramatiškos kovos „Akureyri“ ekipa vieno įvarčio skirtumu nusileido varžovams (20:21). Abu lietuviai šiose rungtynėse pelnė po 4 įvarčius, o K. Stropus gavo naudingiausio žaidėjo savo komandoje apdovanojimą.

Trečiame ture Fortūna vėl atsuko nugarą mūsiškių atstovaujamam klubui. „Akureyri“ patyrė dar vieną pralaimėjimą minimalia persvara 25:24. Šį kartą skriaudiku tapo Vestmannaeyjaro „IBV“ klubas. M. Dumčius šiose rungtynėse pelnė 2 įvarčius, o K. Stropus pasižymėjo net 8 tiksliais metimais į varžovų vartus.

Tas pats vieno įvarčio užkeikimas lydėjo ir kitą Islandijoje rungtyniaujantį lietuvį Giedrių Morkūną. Jis kartu su „Haukar“ klubu rezultatu 30:31 (15:15) turėjo pripažinti „Afturelding“ komandos pranašumą.

Lietuviai siautėjo Austrijoje

Pirmą pergalę HLA lygoje iškovojo HC „Fivers WAT“ su Vytautu Žiūra. Jiems rezultatu 35:23 pavyko tiesiog nušluoti HC „Linz AG“ klubą. Lietuvis šiose rungtynėse rungtyniavo išties puikiai ir prie pirmos savo ekipos pergalės šiame sezone prisidėjo 8 pelnytais įvarčiais.

Tuo tarpu Daugirdo Dilio Alplos atstovaujamas HC „Hard“ klubas naujo sezono starte ir toliau neklumpa. Dar viena pergalė pasiekta prieš Bregenzo „HP“ ekipą 29:25. Lietuvis šiose rungtynėse įvarčiais nepasižymėjo, tačiau jo ekipa po dviejų turų įsitvirtino pirmoje lygos vietoje.

Beno Petreikio puikaus žaidimo jo komandos pergalei neužteko. Jo atstovaujama „Union JURI“ ekipa pralaimėjo rungtynes prieš SC „kelag Ferlach“ klubą rezultatu 28:33 (14:19). B. Petreikis buvo didžiausias galvos skausmas varžovams, jo sąskaitoje 7 tikslūs metimai į oponentų vartus.

Antroje pagal stiprumą Austrijos lygoje žaidžiantis „Medalp Handball Tirol“ su Mindaugu Andriuška ir vartininku Aisčiu Pažemecku nepaliko jokių vilčių HC „Fivers WAT“ klubui. Lietuvius savo gretose turinti komanda laimėjo daugiau negu įtikinamai 35:25. M. Andriuška įvarčių šiose rungtynėse nepelnė.

Tuo tarpu Gyčio Šmantausko „ATV TDE“ komandai dėl pergalės teko kautis iki paskutinės rungtynių sekundės. Rezultatyviose ir atkakliose rungtynėse nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis ir rezultatu 31:30 lietuvio atstovaujama ekipa sugebėjo įveikti „Schlafraum at Karten“ klubą. Lietuvis prie pergalės prisidėjo vienu įvarčiu.

Lenkijoje klupo M. Tarcijono atstovaujamas klubas, Rumunijoje – R. Bernatonio

Dvi nesėkmes kaimyninėje Lenkijoje patyrė M. Tarcijonas su „Gvardia Opole“ klubu. Kvidzyno MMTS klubas pranoko lietuvio ekipa rezultatu 27:20 (14:12), o Vyslos „Plock“ klubui nusileista 38:28. Lietuvis į MMTS vartus kamuolį taikliai metė vieną, o į „Plock“ du kartus.

Apmaudų pralaimėjimą Rumunijoje principiniame mače patyrė Rolando Bernatonio Bukarešto „CSM“. Bukarešto derbyje tarp „CSM“ ir „Dinamo“ kaip įprasta virė kieta ir nuožmi kova. Po pirmos rungtynių dalies rezultatas buvo lygus 16:16, tačiau po rungtynių finalo švilpuko džiaugėsi „Dinamo“ rankininkai, kurie pergalę sugebėjo išplėšti vieno įvarčio skirtumu 28:27. Šiose rungtynėse lietuvis buvo itin naudingas, jis 4 kartus varžovų vartininką privertė kamuolį traukti iš savo vartų.

Šveicarijoje ir Nyderlanduose lietuvių klubus lydėjo sėkmė

Arūnas Vaškevičius padėjo savajai komandai VinterThurho „Pfadi“ iškovoti dar dvi pergales. „TSV Fortitudo“ ekipa įveikta rezultatu 16:19, o Bazelio „RTV 1879“ klubas įveiktas rezultatu 31:25. Abejose rungtynėse A. Vaškevičius ne kartą gelbėjo savo komandą nuo įvarčių ir buvo vienas pagrindinių raktų į sėkmę Šveicarijos klube.

Pergale gali džiaugtis ir du lietuviai rungtyniaujantys Nyderlandų BENE lygoje. Vaido Trainavičiaus ir Tomo Bernatavičiaus „JMS/Hurry Up“ iškovojo pergalę 3 lygos ture įveikdama Kornefo „Werving & Selectie“ rezultatu 29:22. Po trijų turų T. Bernatavičiaus ir V. Trainavičiaus klubas turi savo sąskaitoje po 1 pergalę, 1 pralaimėjimą ir 1 lygiąsias bei užima 7–ą vietą lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją