Daugumai Baltijos lygos dalyvių sužaidus po ketverias rungtynes, Vilniaus komanda su 11 taškų turnyro lentelėje yra antra ir tiek pat taškų turinčiai „Selver“ ekipai nusileidžia tik dėl blogesnio laimėtų ir pralaimėtų setų santykio (12:2 ir 12:3), todėl laukiama intriguojanti lygos lyderių akistata.

„Talino klubas yra tokia organizacija, į kurią mes lygiuojamės ir kurios lygį norėtume pasiekti dar šiame dešimtmetyje. Estai ką tik labai apmaudžiai iškrito iš Europos Čempionų lygos atrankos, nes pirmas rungtynes su serbais laimėjo 3:2, o antrose taip pat pirmavo 2:0. Komanda turi du pakankamai patyrusius legionierius - puolėją iš Australijos Lincolną Williamsą ir jungiantįjį iš Ukrainos Dmitrijų Dolgopolovą. Tiek estų, tiek mūsų komandai diriguoja ukrainiečiai, bus įdomu pamatyti jų akistatą“, - kalbėjo „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ vadovas Vasilijus Burakinskis.

„Selver“ legionierius L. Williamsas prieš metus žaisdamas Vilniuje su „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ pelnė net 36 taškus. Australas praėjusį sezoną buvo antras pagal rezultatyvumą ir pirmas pagal efektyvumą žaidėjas visoje Baltijos lygoje.

„Mūsų laukia sunkios rungtynės iškart po ilgos kelionės iš Talino. Aš pats daugiau dėmesio skiriu ne rezultatui, bet pačiam žaidimui - kaip mes žaidžiame, kaip sprendžiame sudėtingas situacijas, nepriklausomai nuo to, pirmaujame ar atsiliekame. Aš tikiuosi, kad jeigu demonstruosime tokį tinklinį, kokį sugebame, tuomet ir pasieksime norimą rezultatą“, - prieš savaitgalio rungtynes teigė L. Viljamsas.

„Selver“ klubo vyriausias treneris Raineris Vasiljevas apie būsimus varžovus atsiliepė pagarbiai.

„Vilniečiai ir pernai, ir juo labiau šiemet, demonstruoja labai padoraus lygio žaidimą, todėl laukiame įdomių rungtynių. Pastarosios savaitės mums buvo itin intensyvios, žaidėme ir Estijos taurės, ir Europos Čempionų lygos varžybose, daug keliavome, tačiau tikimės, kad mums pavyks.“

Abi savaitgalio Baltijos lygos rungtynės bus žaidžiamos Vilniaus SM „Tauras“ salėje. Su tais pačiais varžovais susitiks ir antra lygoje dalyvaujanti Lietuvos komanda Šiaulių „Elga-Master Idea“.

Šiauliečiai šeštadienį namuose žais su TTU, o sekmadienį - su „Selver“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)