Pirmą vietą C grupėje užėmę ir pastaruoju metu itin solidų žaidimą demonstruojantys „Montpellier“ rankininkai buvo laikomi šių rungtynių favoritais, tačiau Ukrainos klubas neleido svečiams iš Prancūzijos susikrauti solidaus pranašumo prieš atsakomąsias rungtynes Monpeljė mieste.

Nors didžiąją dalį rungtynių prancūzai buvo priekyje, tačiau likus žaisti dešimt minučių iki rungtynių pabaigos, „Motor“ buvo pavykę išlyginti rezultatą 25:25. Vis tik rungtynių pabaigą sėkmingiau žaidė prancūzai, kuriuos savo tiksliais tolimais metimais į priekį vedė J. Truchanovičius.

Kol kas šiame sezone lietuvis daugiau laiko aikštėje praleisdavo, kuomet „Montpellier“ gindavosi, tačiau šįkart jis buvo vienas pagrindinių ramsčių ir puolant varžovų vartus – J. Truchanovičius iš viso pelnė net 8 įvarčius ir realizavo 80% visų savo metimų.

A. Malašinskas, kaip jau įprasta Ukrainos ekipoje, buvo tas žmogus, apie kurį sukosi visas puolimas. Tačiau dažniau jis ieškojo savo komandos draugų nei pats atakavo vartus. Vos du kartus į „Montpellier“ vartus metęs lietuvis pelnė 2 įvarčius.

Atsakomosios rungtynės Prancūzijoje bus žaidžiamos kovo 11 dieną.

„Montpellier“: Jonas Truchanovičius ir Jean Loup Faustin po 8, Jure Dolenec ir Mathieu Gebrille po 6.

„Motor“: Igor Soroka 10, Sergey Shelmenko 5, Dimitry Doroshchuk 4, Olexander Shevelev 3, Aidenas Malašinskas 2.

Čempionai laimėjo

Tuo metu Lietuvos rankinio lygoje šeštadienį buvo sužaistos dvejos rungtynės.

Alytuje čempionės titulą ginanti „Varsos-Stronglaso“ ekipa rezultatu 26:19 (14:9) nugalėjo sostinės HC „Vilnių“.

Užtikrintai pradėję rungtynes aikštelės šeimininkai įrodė, kad šių metų pradžioje jaustas sąstingis jau pranyko. Alytiškiai pirmosiomis minutėmis nusileido varžovams 5:2, tačiau netrukus spurtavo 6:0 ir išsiveržė į priekį 8:5. Sėkmingai realizavę metimus „Varsos-Stronglaso“ rankininkai po pirmojo kėlinio priekyje buvo 5 įvarčiais – 14:9.

Antroje rungtynių pusėje „Varsa-Stronglasas“ nemažino apsukų ir neleido vilniečiams priartėti – 18:12, 20:16, 24:17. HC „Vilnius“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą – rungtynės baigėsi rezultatu 26:19.

Alytaus ekipoje po 6 įvarčius įmetė Žygimantas Micevičius ir Lukas Feoktistovas, 4 – Aurelijus Sabonis, 3 (1 iš 7 m) – Gintautas Adamkevičius.

Vilniaus komandai po 6 įvarčius pelnė Karolis Antonovičius ir Martynas Žala, 4 (2 iš 7 m) – Martynas Lapinskas.

Vilniaus HC „Vilnius“ treneris Petras Raupėnas: „Buvo gražios rungtynės, Alytus buvo gerai pasiruošęs šitam susitikimui. Malonu, kad mes kažkiek varžovams pasipriešinome. Šiandien trūksta pas mus žaidėjų, jaunoka pas mus komanda, patirtis nugalėjo prieš jaunystę. Ateityje stengsimės geriau žaisti ir darysime išvadas.“

Alytaus „Varsos-Stronglaso“ treneris Eugenijus Gimbutas: „Rungtynes laimėjome, nes buvome gerai nusiteikę kovai. Vyrai šiandien atrodė žymiai geriau nei paskutinėse rungtynėse, o prie pergalės prisidėjo ir tai, kad varžovai žaidė nevisos sudėties.“

Panevėžyje – įvarčių lietus

Namuose žaidęs Panevėžio „Grifas-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC“ sutriuškino Utenos HC „Uteną“.

Dviejų šio sezono silpniausių komandų dvikova žadėjo intriguojančią kovą, tačiau intrigą greitai išsklaidė pasipylęs įvarčių lietus. Per pirmąjį rungtynių kėlinį „Grifas“ įmetė 18 įvarčių, o į savo vartus leido įmesti vos 8. Antroje rungtynių pusėje uteniškiai bandė kabintis į žaidimą, tačiau jiems trukdė daugybė padarytų klaidų. Tuo naudojosi aikštelės šeimininkai ir didino atotrūkį – 21:11, 28:14, 34:17.

Panevėžio komandai 7 įvarčius pelnė Ovidijus Jagučanskis, po 4 – Ernestas Nikitinas ir Deividas Pocius, 2 – Domantas Pukas.

Uteniškių gretose 8 kartus (1 iš 7 m) pasižymėjo Tomas Čiužas, 3 – Eimantas Sinkevičius, po 2 – Karolis Ubeika ir Matas Mecelica.

Utenos HC „Utena“ treneris Gediminas Paukštė: „Pralošėme dideliu skirtumu, antrasis kėlinys buvo tik formalumas. Buvo labai daug klaidų elementariausiose situacijose. Negalima tiek klysti, jeigu norime galvoti apie geresnį rezultatą.“

Panevėžio „Grifo“ treneris Mindaugas Vėta: „Pirmą kartą rezultatas yra tikrai tenkinantis, nors turnyrinėje lentelėje jis jau nieko nebereiškia. Pradėsime ruoštis atkrintamosioms, kuriose žaisime prie Klaipėdos „Dragūną“. Tai nebus paprasta.“

Moterys grumiasi pusfinaliuose

Kauno „ACME Žalgirio“ ir Vilniaus „Alandeko – Vichy“ rungtynėmis startavo Lietuvos moterų rankinio lygos pusfinalio etapas. Ketvirtfinalyje sensacingai „Šviesos – Eglės“ ekipą eliminavęs „Alandeko – Vichy“ klubas pirmajame pusfinalio mače rimtesnio iššūkio čempionių titulą ginančioms kaunietėms mesti nesugebėjo.

Nuo pirmųjų rungtynių minučių Kauno sporto halėje vykusiose rungtynėse dominavo šeimininkės. Klaudijos Šidlauskytės vedama Kauno komanda netruko atitrūkti nuo savo varžovių iš sostinės ir jau prieš ilgąją pertrauką pirmavo 16:7.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje per daug nepakito, „ACME – Žalgiris“ nemažino apsukų ir didesnių vilčių savo varžovėms nesuteikė. Užtikrintai pirmąjį žingsnį finalo link žengusios kaunietės pergalę šventė rezultatu 39:24.

Kauno „ACME Žalgiris“: Klaudija Šidlauskytė 11, Audinga Kniubaitė 7, Gabrielė Vaičiūtė 5, Inesa Verbovik ir Greta Burkaitė po 4.

Vilniaus „Alandeko Vichy“: Erika Verbovik 8, Eglė Burakauskaitė 6, Monika Perlibaitė, Gerda Trušytė ir Ana Dovydėnienė 3.

Kitame pusfinalyje susitiko reguliaraus sezono nugalėtojos Kauno raj. HC „Garliava – Cascada“ ir Klaipėdos „Dragūnas – Viesulas“. Nors klaipėdietėms ir pavyko mesti iššūkį favoritėms, tačiau pergalę namo išsiveža garliavietės, kurios pergalę šventė rezultatu 37:42.

Jau pirmajame kėlinyje komandos įsivėlė į greitą ir rezultatyvų rankinį, kuriame dominavo puolimas. Kamilės Bušaitės ir Lauros Masiulevičiūtės vedama svečių komandą sugebėjo laimėti pirmąją rungtynių dalį, tačiau ta persvara ramaus gyvenimo antrajame kėlinyje dar negarantavo. Prieš ilgąją pertrauką rezultatas buvo 20:23.

Po pertraukos vaizdas aikštėje per daug nesikeitė ir nors uostamiesčio rankininkės iki paskutiniųjų rungtynių minučių bandė priešintis savo galingoms varžovėms, pirmąją pergalę pusfinalio serijoje pasiekė HC „Garliava – Cascada“ merginos 37:42.

Klaipėdietėms šiose rungtynėse sąlyginai jau padėjo ir po traumos atsigaunanti Brigita Ivanauskaitė, kuri stodavo realizuoti 7 metrų baudinių ir tai darė be klaidų – 6 kartus siuntė kamuolį į varžovių vartus.

Kauno raj. HC „Garliava – Cascada“: Kamilė Bušaitė 13, Laura Masiulevičiūtė 9, Karolina Sparnauskaitė 4, Emilė Aglinskaitė, Eglė Laurinavičiūtė ir Laima Bernatvičiūtė po 3.

Klaipėdos „Dragūnas – Viesulas“: Roberta Ivanauskaitė 8, Skirmantė Pociūtė ir Dovilė Mižutytė po 7, Brigita Ivanauskaitė 6.

Dabar Lietuvos moterų rankinio lygoje laukia pertrauka, o pajėgiausios šalies rankininkės rinksis į rinktinės stovyklą, kuri prasidės jau kovo 13 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)