„Labai sudėtingi taikiniai, labai stiprūs varžovai. Norėjau patekti į dešimtuką ir džiaugiuosi, kad norą įgyvendinau, nors buvo tikrai sunku. Pačių varžybų organizacija taip pat kėlė iššūkių“, – sake V. Grybė.

Pasak jo, teko šaudyti į taikinius, paleistus nuo 45 metrų aukščio bokšto ir lekiančius 60-70 metrų atstumu nuo šaulio. Varžybos vyko privačioje V. Lisino šaudykloje, esančioje Ignatovo gyvenvietėje, maždaug 40 kilometrų nuo Maskvos.

Europos čempionate Rusijoje dalyvavo 244 šauliai. Varžybos truko keturias dienas, per kurias kiekvienas dalyvis šovė į 200 skriejančių taikinių. V. Grybė numušė 172 taikinius.

Europos čempionu tapo Rusijos atstovas Nikolajus Kobiakovas, surinkęs 182 taškus iš 200. Antros ir trečios vietos prizininkai paaiškėjo tik po atkaklios papildomos serijos.

Vengras Andresas Szerdahelis ir Rusas Ajalas Makarovas surinko po 180 taškų, o papildomoje serijoje vėl abu surinko po 18 iš 25 galimų. Šaunant lemiamą dupletą Vengrijos atstovas numušė abu taikinius ir iškovojo sidabro medalį, Rusijos šaulys pataikė vieną ir tapo trečios vietos prizininku.

„FITASC Sporting“ – tai šaudymo į skriejančius taikinius tam pritaikytoje šaudykloje rungtis, kai didelėje teritorijoje įvairiomis trajektorijomis yra išdėstoma daug taikinių mėtymo mašinėlių.

Ši šaudymo sporto šaka yra ekstremaliai sudėtinga, todėl aukščiausio rango varžybose dalyvauja tik aukštą meistriškumą ir didžiulę patirtį turintys šauliai.

Lietuvoje ši sporto šaka pradėta kultivuoti nuo 2005 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija, vėliau virtusi Lietuvos sportingo federacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)