P. Kazlauskas atstovauja Kauno Kyumeikan kendo mokyklai.

Kendo – senosios Japonijos kovos menas su kardais. Kova vyksta vienas prieš vieną specialiai paruoštoje aikštelėje. Priešininkai dėvi šarvus, kurie saugo galvos, veido, krūtinės, liemens ir rankų sritis. Priešininkai kovoja su saugiais bambukiniais kardais.

Kendo kovoje yra leistini keturi kirčia į apsaugotas priešininko vietas: galvos, kaklo, krūtinės, rankos sritis. Kova trunka iki penkių minučių arba iki dviejų tiksliai pataikytų taškų. Yra individualios bei komandinės kovos, atskirai vyrų, moterų, bei mišrūs susitikimai kovos aikštelėse.

Kendo – jauna kovos meno rūšis Lietuvoje, kurios istorija mūsų krašte siekia tik kiek daugiau nei septynerius metus. Kendo Lietuvą pasiekė iš Japonijos, kurioje šis kovos menas siekia dar XII amžiaus laikus.

Norint pradėti praktikuoti kendo nereikalingas specialus fizinis pasiruošimas, dėl šios priežasties jis tinka tiek vyrams, tiek moterims, vaikams ir senjorams. Jauniausiam kendokai (žmogus, užsiminėjantis kendo) Lietuvoje yra 3,5 metukai, vyriausiam – 54 metai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją