Lietuvis pirmas finišavo balandžio 29-ąją Niujorke vykusiame „Self Transcendence Six and Ten Day Races“. Ultramaratono metu nubėgo 667 mylias – 1074 kilometrus.

Šis ultramaratonas vyko jau aštuonioliktą kartą.

Aidas prieš antroje vietoje likusį bėgiką laimėjo įgijęs 21 mylios, t.y. 34 kilometrų pranašumą.

Lietuvis startavo sėkmingai, bet vėliau užklupusi stipri liūtis ir vėjas buvo tikrai nelengvas išbandymas. Trečią parą Aidas buvo nukritęs į šeštąją vietą. Bet didelės valios pastangomis ir sistemingai laikantis plano jam pavyko atkovoti prarastas pozicijas.

Devintą parą A. Ardzijauskas pasivijo lenktynių lyderį, jį aplenkė ir pradėjo kaupti pergalingą persvarą. Iš viso už ultrabėgiko nugaros liko 29 varžovai.

2014-aisiais Aidas įveikė Jungtines Amerikos Valstijas bėgęs nuo Vakarinės iki Rytinės pakrantės. Startavęs birželio 19 dieną Kalifornijoje, bėgikas truputį daugiau nei per du mėnesius įveikė neįtikėtiną 5000 kilometrų arba 3100 mylių distanciją. Tai – didžiausias iki šiol Aido pasiekimas, ankščiau jis yra apibėgęs Gibraltarą, Vatikaną, Lietuvą, o 2013-tais – netgi visą Baltijos jūrą. Tuomet bėgiko kelionė truko 45 dienas, per kurias jis nubėgo 3263 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)