Pasaulio sportinių šokių federacijos žaidynėse Lietuvos atstovai varžėsi su 24 šokėjų poromis iš viso pasaulio. Žaidynėse dalyvavo įvairiausių stilių šokėjai.

Šios žaidynės nuo pasaulio ar Europos čempionatų skyrėsi tuo, kad profesionalūs šokėjai šoko kartu su mėgėjais. Kiekvienai šaliai atstovavo tik viena pora – čempionai.

„Atlikome klasikinių šokių programą. Šokome lėtą valsą, tango, Vienos valsą, lėtą fokstrotą ir kvikstepą. Gaila. Nedaug trūko, kad užimtume 5-ąją vietą, nes pralaimėjome buvo tik 1 balu“, - apmaudo neslėpdamas pasakojo šokėjas Vaidotas Lacitis.

Šokėjai treniruojasi sportinių šokių klube - „Dileksa“, treneris – Juozas Aleksandravičius, tačiau šioms žaidynėms šokėjus paruošė garsi šokėja bei trenerė Edita Daniūtė.

„Pasaulio sportinių šokių federacijos žaidynėse šokėjų pasirodymų vertinimas skyrėsi nuo įprastų varžybų. Konkursuose teisėjai šokėjus vertina parašydami skiriamą vietą, o žaidynėse viskas buvo vertinama balais, kurie skiriami vertinant pagal tam tikrus kriterijus: techniką, muzikalumą, šokimą poroje, choreografiją ir prezentaciją“, - pasakojo V. Lacitis.

Šokėjus vertino treneriai iš Nyderlandų, Vokietijos, Rusijos, Austrijos, Pietų Korėjos, Norvegijos, Čekijos, Taivano, Danijos, Tailando, Italijos ir Lietuvos.

Vaidotas Lacitis sakė, kad žaidynės buvo skaidrios ir jokių staigmenų sulaukta nebuvo.

Paklausus, kaip šokėjai pakelia tokią ilgą kelionę ir kaip tai atsiliepia jų fizinei formai, šokėjas pasakojo: „Žinoma, varžybos Azijoje - nieko gero! Skrydis ilgas, po kurio kojos kaip kaladės. Tačiau blogiausia yra aklimatizacija. Šįkart priprasti prie to nebuvo labai sunku, gal dėl to, kad prieš savaitę šokome varžybose Pekine.

Kai varžybose Azijoje dalyvavome pirmą kartą, Honkonge, pirmieji šokimo turai atrodydavo kaip kosmose. Galimybės atvažiuoti anksčiau neturime, nes esame pakankamai užsiėmę. Dažnai tenka atvažiuoti dieną, daugiausiai dvi prieš varžybas“, - pasakojo šokėjas V. Lacitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją