Daugelis rinktinės narių atvyko į Japoniją prieš kelias savaites ir treniravosi dviejuose Tokijo universitetuose, buvo pakviesti į kelias draugiškas varžybas kituose miestuose.

Pirmą pasaulio čempionato dieną Lietuvos kovotojai dalyvavo individualiose preliminariose kovose su Rusijos, Singapūro, Naujosios Zelandijos, Italijos, Honkongo ir kitų šalių kovotojais. Antrą varžybų dieną vyko moterų individuali rungtis, kurioje V. Plaksijenko susikovė su Korėjos ir Havajų atstovėmis.

Trečią varžybų dieną vyrų komandinėse kovose Lietuvos rinktinė preliminariame etape susidūrė su Meksikos ir Izraelio atstovais.

Galutinėje čempionato įskaitoje pirmą vietą užėmė Japonijos komanda, antrą – Korėjos rinktinė, o bronzos medalius pelnė JAV ir Vengrijos rinktinės.

Nors lietuviams pasižymėti Japonijoje nepavyko, Lietuvos rinktinės atstovai teigė pasisėmę vertingos patirties, kurią mėgins pritaikyti ir paskleisti treniruotėse grįžę į tėvynę.

Beje, kelionės metu lietuviams teko patirti ne tik labiau įgudusių varžovų kirčius, bet ir kelis nestiprius žemės drebėjimus.

Pasaulio kendo čempionatas organizuojamas kas trejus metus skirtinguose pasaulio šalyse. Lietuvos rinktinė jame dalyvavo antrą kartą.

Lietuvos kendo kovotojai dalyvavo pasaulio čempionate Japonijoje

Kendo – šiuolaikinis japoniškas fechtavimasis, kildinamas iš senųjų japoniško kardo mokyklų. Kendo atstovai kaunasi vilkėdami apsauginius šarvus (bogu) ir naudodami bambukinius kardus (shinai). Smūgiai atliekami visa jėga, bet tik į tam tikras šarvais apsaugotas vietas: šalmą, pirštinę, pilvo apsaugos šoną ir gerklę. Kovos baigtį vertina trys teisėjai. Taškas kovotojui įskaitomas tik tuo atveju, jei kirtis buvo atliktas pagal techninius reikalavimus ir su dvasine išraiška – kovos riksmu (kiai).

Lietuvoje kendo praktikuojamas daugiau nei 10 metų. Lietuvos rinktinė dalyvauja Europos ir pasaulio čempionatuose bei kitose tarptautinėse varžybose.

Kendo priskiriamas prie saugiausių kovos menų – treniruotis galima nuo šešerių iki gilios senatvės. Šio kovos meno gimtinėje Japonijoje profesionalūs kovotojai dažniausiai priklauso policijai ir kitoms saugumo struktūroms.

Lietuvos kendo kovotojai dalyvavo pasaulio čempionate Japonijoje

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)