Šeštadienį 12:30 val. Lietuva su Čekija Sabonio krepšinio centre kausis dėl bronzos medalių. Šias rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis pripažino, kad „suomiai tikrai verti pergalės“.

„Suomių gera gynyba. Įvartį įmušti tikrai reikia labai daug pastangų. Jeigu mes būtume gynyboje susitvarkę, būtų viskas gerai. Eksperimentavome, bandėme į centrą išleisti Genriką Pavliukianecą, kad būtų greitesnės kontratakos. Dabar svarbiausia reikia atsigauti, pailsėti, kad žaidėjai viduje susitvarkytų. Bandysime rytoj atsirevanšuoti ir, kaip sakoma, bent trupinius pasiimti“, – kalbėjo K. Levickis.

Pusfinalyje su suomiais po du taškus pelnė Lietuvos komandos puolėjai Genrikas Pavliukianecas ir Nerijus Montvydas, vieną tašką – Mantas Panovas. Iš suomių pusės po penkis įvarčius pelnė Erkki Miinala ir Jarno Mattila, tris – Petri Posio.

„Pritrūko sėkmės ir teisėjai šiek tiek palankiau kitai komandai švilpė, bet ir gynyboje daug klaidų darėme – jau pirmame kėlinyje kiek prasileidome. Dabar svarbu, kad rytoj su čekais laukia revanšas“, – iškart po rungtynių komentavo Lietuvos golbolo rinktinės narys Nerijus Montvydas.

„Nežinau, kodėl lietuviai taip silpnai sužaidė su mumis, gal dėl to, kad anksčiau šią dieną jiems teko sunkios rungtynės su Ukraina, o mes ketvirtfinalyje lengvai įveikėme Vokietijos rinktinę“, – po pusfinalio komentavo Suomijos rinktinės vyriausiasis treneris Timo Laitinenas.

IBSA Europos golbolo čempionato pusfinalyje turkai rezultatu 10:8 įveikė čekus, antrame kėlinyje gerokai atsiplėšę nuo absoliučių savo grupės lyderių čekų.

Anksčiau penktadienį ketvirtfinalyje po labai įtemptų rungtynių Lietuvos vyrų golbolo rinktinė įveikė Ukrainą rezultatu 13:8. Pirmasis kėlinys su Ukraina baigėsi rezultatu 7:4 Ukrainos naudai. Tik antrame kėlinyje Lietuvos komandos puolėjui G. Pavliukianecui pavyko išlyginti rezultatą 7:7. Lietuviai įgijo persvarą (9:8) ir nebeužleido pirmaujančių pozicijų.

G. Pavliukianecas pelnė net 9 įvarčius, M. Zibolis – 1.

Ukrainiečių komandoje rezultatyviausiai žaidė Antonas Strelčiukas (4), Jevgenijus Tsyganenko (3) ir Rodionas Zhygalinas (1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją