Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) 2020-aisiais pradėtos rengti nuotolinės varžybos sulaukė milžiniško pasisekimo. Nuo vietinių vaikų varžybų pradėję lietuviai į turnyrus netrukus įtraukė užsieniečius – surengė Europos klubų taurės varžybas ir pirmąjį tokio tipo Senojo žemyno čempionatą.

Kitu žingsniu tapo visą planetą apimančios varžybos, o sportininkų dėmesys pranoko lūkesčius. Norą dalyvauti pirmosiose Pasaulio taurės varžybose išreiškė net tūkstantis dalyvių iš 4 žemynuose esančių 26 valstybių. Sportininkai atstovaus 112 klubų.

„Džiaugiamės tokiu dideliu susidomėjimu, tai rodo, kad žinia apie mūsų jau surengtas varžybas ir galimybes yra nuskambėjusi tikrai plačiai, – sakė LKKF garbės prezidentas, Europos karatė organizacijos viceprezidentas Romas Vitkauskas. – Toks didelis dalyvių skaičius tapo iššūkiu, nes teko skubiai ieškoti papildomų aukšto lygio teisėjų.

Siekiant užtikrinti objektyvumą, teisėjauti kvietėme tik trečiąjį ir aukštesnius danus turinčius meistrus, varžybų vyriausiasis teisėjas bus LKKF prezidentas Vidmantas Poškaitis, o arbitrų darbą vertins 7 dano meistras Michaelis Soderkvistas iš Švedijos (Europos karatė organizacijos Teisėjų komiteto pirmininkas). Neabejoju, kad aukščiausio lygio specialistai su savo komanda puikiai susitvarkys su krūviu.“

Gausiausia varžybų dalyvių komanda bus, be abejo, iš Lietuvos. Mūsų šaliai turnyre atstovaus 250 sportininkų, kuriems nuotolinės varžybos jau yra tapusios įprastu reiškiniu.

Varžybose taip pat dalyvaus sportininkai iš Andoros (8), Australijos (1), Belgijos (4), Brazilijos (6), Danijos (8), Graikijos (9), Irano (1), Ispanijos (76), Izraelio (21), Jungtinės Karalystės (2), Kazachstano (41), Latvijos (7), Lenkijos (58), Moldovos (2), Nyderlandų (13), Prancūzijos (4), Rumunijos (82), Rusijos (53), Slovakijos (4), Švedijos (15), Šveicarijos (5), Turkijos (8), Ukrainos (212), Vengrijos (69) ir Vokietijos (21).

Pasaulio taurės organizatoriams teko sukti galvą ir dėl varžybų laiko, nes jose dalyvaus ir australas, ir 6 brazilai, kurių gyvenamąsias vietas skiria daug laiko juostų. Lietuvos laiku varžybos prasidės 11 val. Tuo metu Australijoje jau bus vėlyvas vakaras, o Brazilijoje – ankstyvas rytas.

Pirmoji Pasaulio taurė sulaukė ir tituluotų sportininkų dėmesio. Dėl naujų laimėjimų nuotolinėje erdvėje nusprendė kovoti Europos čempionai Jeroslavas Kovalčiukas (Ukraina) ir Konradas Kozubowskis (Lenkija), Europos čempionatų prizininkai Diana Mačiūtė, Cristianas Boldutas (Rumunija), Cirilas Bachli (Šveicarija), pirmojo Europos nuotolinio taurės turnyro laimėtojas Adamas Rogardas (Švedija), Japonijoje kas 2 metus rengiamo „Dream cup“ vicečempionas Mujtaba Ashrafi (Australija), Pietų Amerikos čempionas Diego Siqueria (Brazilija).

Planuojama, kad visų amžiaus grupių čempionai paaiškės per 3 valandas, jiems reikės laimėti 5 ir daugiau kovų. Varžybas visi norintys galės stebėti tiesiogiai „YouTube“ platformoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)