Lietuvai Europos čempionate atstovavo 15-a Lietuvos praktinio šaudymo sporto federacijos šaulių „Production“, „Standard“ ir „Open“ divizionuose. Visi sportininkai turėjo atlikti 24-is skirtingus pratimus ir iššauti mažiausiai po 500 šūvių.

Čempionato metu oro sąlygos buvo blogiausios, kokias galima buvo įsivaizduoti. Visas dienas merkęs lietus, šaudyklą pavertė slidžia ir klampia išgyvenimo trasa, todėl ir taip sudėtingus pratimus buvo dar sunkiau įveikti.

Atstovauti Lietuvai Europos čempionate buvo patikėta geriausiems šalies sportininkams: Vitalijui Grinčenkai, Edmundui Šalnai, Egidijui Palaimai ir Mariui Kazanskiui, kurie užėmę atitinkamai 21-ą, 27-ą, 49-ą ir 54-ą vietas tarp 336-ių sportininkų,

Lietuva komandų įskaitoje užėmė 7-ą vietą tarp 21 Europos ekipos. Asmeninėje įskaitoje nugalėjo Ispanas Eduardo de Cobosas.

„Open“ divizione aukščiausią 48-ą vietą iškovojo Vaidotas Kutra, tarp 239-ių sportininkų, o nugalėjo ispanas Jorge Ballesterosas.

„Standard“ divizione aukščiausią 132-ą vietą iškovojo Giedrius Bakša, tarp 298-ių sportininkų, o nugalėjo, kaip ir buvo tikėtasi, daugkartinis Europos ir pasaulio čempionas prancūzas Ericas Grauffelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją