„Poros progresas rodo, kad artimiausioje Olimpiadoje čiuožėjai turi galimybių pretenduoti į aukštas vietas. Per trumpą laiką jie sugebėjo būti įvertinti tarp geriausių Europos porų. Jie jau yra pasauliniame elite. Atvėrus jiems duris į Sočio Olimpines žaidynes, 2018 m. Olimpiadoje jie jau galėtų kovoti ir dėl prizinių vietų“, – sakė L. Vanagienė.

Kelialapis į žaidynes iškovotas, bet dalyvavimo galimybė apribota, nes I. Tobias yra ne Lietuvos, o Jungtinių Amerikos Valstijų pilietė.

Visuomenė aktyviai remia I. Tobias siekį kartu su D. Stagniūnu atstovauti Lietuvai. Per keletą dienų tinklalapyje peticijos.lt publikuotas tekstas dėl I. Tobias pilietybės sulaukė daugiau nei 1,5 tūkstančio piliečių palaikymo. Tarp jų galima rasti ir garsių pavardžių.

„Peticijos per kelias dienas surenkančios tokią palaikančiųjų auditoriją neras dažnas atvejis. Sakyčiau, kad tai įrodo klausimo aktualumą žmonėms. Yra buvę ne vienas atvejis, kai po peticijomis surinkti parašai turėjo poveikį sprendimų priėmėjams, pavyzdžiui, Vyriausybei, savivaldybėms“, - sakė internetinio puslapio peticijos.lt administratorius Valdas Kiziūnas.

Pirmadienį į posėdį renkasi Pilietybės reikalų komisija, jame bus svarstomas I. Tobias atvejis. Komisijos sprendimas – tik rekomendacinis. Galutinį žodį dėl pilietybės suteikimo išimties tvarka tars Prezidentė.

LČF prezidentės L. Vanagienės žiniomis, jeigu I. Tobias pilietybė nebus suteikta, Deividas Stagniūnas baigs sportininko karjerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)