Lietuvos rinktinės lyderė 41,2 km su 22 kontrolės punktais trasą įveikė per 1 val. 59 min. 54 sek. bei 4 min. 3 sek. atsiliko nuo jau trečiąjį aukso medalį čempionate iškovojusios britės Emily Benham Kvale. Britei 3 min. 34 sek. nusileido ir trečiąjį sidabro medalį iškovojo čekė Veronika Kubinova.

„Trasą pavyko įveikti neblogai. Didžioji trasos dalis pavyko tikrai gerai. Smulkių klaidelių dariau tik tose žemėlapio vietose, kur buvo sudėtingas keliukų tinklas ir trumpi atstumai tarp punktų.

Ten daug nepraločiau ir iki pat trasos pabaigos važiavau antra, bet likus trims punktams iki finišo, po kokios valandos ir keturiasdešimt penkių minučių važiavimo pavargau ir labai sunkiai „skaitėsi“ žemėlapis.

Paskutiniuose dviejuose punktuose padariau 30-40 sekundžių klaidas ir ten mane aplenkė sidabro medalį iškovojusi čekė. Šiek tiek gaila dėl tų klaidų, kita vertus smagu, kad išlikau ant apdovanojimų pakylos. Trasa nebuvo sudėtinga.

Tikrai esame važiavę sudėtingesnių trasų. Kita vertus tokios trasos sudėtingos savo greičiu: kuo lengviau orientuotis, tuo greitesnis važiavimas, o greitis anksčiau ar vėliau iššaukia klaidas. Nesakyčiau, kad trasa buvo visiškai lengva, bet buvo mums palanki. Buvo vietų, kur reikėjo greitai važiuoti.

Buvo ir vietų, kuriose reikėjo pristabdyti, važiuoti lėčiau ir daugiau orientuotis, bet jos pakankamai aiškios ir susiplanuoti jų įveikimą buvo galima buvo iš anksto važiuojant ilgesnius pravažiavimus.

Džiaugiuosi bronza. Aišku, gaila neiškovoto sidabro medalio, bet medalis yra medalis. Smagu, kad pavyko jį gauti, nes jau nemažai laiko praėjo nuo tada, kai laimėjome jį paskutinį kartą“, - laimėjimu džiaugėsi G. Andrašiūnienė.

Šis bronzos apdovanojimas yra tik antrasis lietuvių iškovotas medalis pasaulio čempionato asmeninėse rungtynėse. Prie štai medalį iškovojo tik dabar Lietuvos komandos vadove dirbanti Ramunė Arlauskienė, 2005 metais pelniusi taip pat bronzos apdovanojimą.

Dar viena ilgoje trasoje besivaržiusi lietuvė Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė nuo nugalėtojos atsiliko 18 min. 56 sek. ir užėmė 25-ąją vietą.
Vyrų grupėje klaidų neišvengęs Jonas Maišelis užėmė 15-ąją vietą (+4.35). Šarūnas Dmukauskas finišavo 29-as (+12.37), Regimantas Kavaliauskas – 31-as (+13.38), Julius Juodišius – 48-as (+24.46), o Petras Andrašiūnas – 60-as (+28.33).

Nugalėjo rusas Ruslanas Gricanas, 47 km su 25 kontrolės punktais trasoje užtrukęs 1 val. 50 min. 49 sek. Antrąją vietą užėmė prancūzas Baptiste'as Fuchsas, atsilikęs 1 min. 29 sek., o trečiąją - rusas Antonas Foliforovas, nugalėtojui nusileidęs 1 min. 47 sek.

Jaunimo merginų grupėje puikiai startavusi Austėja Kalvaitytė trasos pabaigoje neišvengė klaidų ir prarado galimybę pakovoti dėl medalių. Lietuvė galutinėje rikiuotėje liko septinta, nuo čempione tapusios suomės Kaarinos Nurminen atsilikusi 6 min. 12 sek. Justė Umbrasaitė užėmė 17-ąją vietą (+12.47), o Eglė Rubaževičiūtė - 28-ąją (+20.23).

Jaunimo vaikinų grupėje Ignas Ambrazas antrąjį aukso medalį iškovojusiam čekui Janui Hašekui pralaimėjo 9 min. 26 sek. ir užėmė 11-ąją vietą. Martynas Jurgaitis finišavo 27-oje pozicijoje (+21.03), o Ąžuolas Macijauskas – 29-ojoje (+23.48).

Ketvirtadienį čempionate numatyta poilsio diena, o varžybos tęsis penktadienį bendro starto lenktynėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)