Lietuvos čempionę aplenkė tik septynių šalių, turėjusių nuo trijų iki aštuonių dviratininkių, atstovės. 17-ai šalių, tarp jų ir Lietuvai, atstovavo po vieną dviratininkę. Argentinos atstovė užėmė 62-ą, Čilės – 75-tą, o likusios 14 dviratininkių, kurios komandos draugių neturėjo, finišo nepasiekė.

Lenktynėse dalyvavo 149 dviratininkės iš 48 šalių. Klasifikuota 81 sportininkė. Nyderlandams atstovavo aštuonios, Italijai, JAV, Australijai, ir Vokietijai – po septynias, o Belgijai, Lenkijai, Prancūzijai, Kanadai, Ispanijai, Danijai ir Didžiajai Britanijai – po šešias dviratininkes. „Vienai labai sunku, ypač morališkai. Didžiųjų šalių dviratininkės nuolat atakuoja ir nebespėji visko susekti“, – teigė R. Leleivytė.

Rasai trasa nebuvo paranki, bet po finišo ji džiaugėsi. „Galėjau pasirodyti dar geriau, bet ir vienuolikta vieta esu patenkinta, – sakė R. Leleivytė. – Buvo labai sunkios lenktynės. Trasa dėl ilgų kalnų man nebuvo paranki. Turėjome kilti į 8 km ilgio kalną ne kartą, o tris. Beje, grupinių lenktynių trasa šiame pasaulio čempionate buvo viena sunkiausių per pastaruosius 30 metų. Prieš startą svarsčiau įvairius variantus, bet varžybų metu viskas būna kitaip. Dažnai reikia ir laimės.“

R. Leleivytė finišavo 14-os dviratininkių grupėje, kuri nuo nugalėtojos atsiliko 7 min. 17 sek. Finišo sprinte dėl devintos vietos Rasa buvo trečia (lietuvę aplenkė olandė Lucinda Brand ir amerikietė Ruth Winder) ir galutinėje įskaitoje užėmė 11-ą vietą. „Kai visą dieną atiduoti tiek daug jėgų, tai ir finiše norisi pasirodyti kuo geriau. Stengiausi, bet mane aplenkė dvi varžovės, kurios nuolat užima aukštas vietas.“

Italijos komandai „Aromitalia - Vaiano“ atstovaujanti R. Leleivytė šį sezoną aštuonis kartus pateko į geriausiųjų dešimtuką, tapo Lietuvos čempione, o Europos čempionate buvo penkta. „Sezono pradžia nebuvo sėkminga, bet paskui situacija pagerėjo. Europos čempionate finišavau penkta. Nedaug trūko ir iki medalio, bet yra kaip yra. Visada galvoji, kad galėjai pasirodyti dar geriau. Labai džiaugiuosi, kad Lietuvos dviračių sporto federacija suteikė galimybę pasitreniruoti aukštikalnėse Italijoje, tiek prieš Europos, tiek prieš pasaulio pirmenybes. Tokios stovyklos labai daug duoda, ypač kai viską lemia centimetrai. Sezoną vertinčiau septyniais balais iš dešimties. Yra kur tobulėti. Kitais metais sieksiu dar aukštesnių rezultatų”, – pabrėžė iš Vilniaus kilusi dviratininkė.

Lietuvos čempionė sezoną baigs dvejomis UCI I kategorijos lenktynėmis Italijoje – „Giro dell'Emilia“ ir „Gran Premio Bruno Beghelli“, kurios vyks spalio 6 ir 7 dienomis. „Dar laukia dvejos aukšto lygio lenktynės, o po to – poilsis bei pasirengimas naujajam sezonui. Ir kitais metais atstovausiu „Aromitalia - Vaiano“ komandai. 2019-ieji – atrankos į Tokijo olimpines žaidynes metai, todėl reikės dar labiau pasistengti“, – pažymėjo R. Leleivytė, kuri 2010 metais pasaulio čempionate užėmė aštuntą, o 2011 metais – devintą vietas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)