Lietuvos sunkiasvoris į pasaulio čempionatą, tarp 24-ių šios svorio kategorijos boksininkų, pateko pagal reitingą.

„Ši žinia man buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Kol kas nerimo daugiau negu džiaugsmo, nes tikrai nesitikėjau vykti į pasaulio čempionatą. Bet emocijos tuoj atslūgs ir reiks kryptingai pradėti pasirengimą. Apie tikslus pasaulio čempionate nespėjau net pagalvoti. Kiekviena kova bus lemiama ir sieksiu pasinaudoti man suteikta galimybe“, - sakė Europos žaidynėse Baku penktą vietą užėmęs Mantas Valavičius.

Kelialapius į spalio 5 d. Dohoje (Kataras) prasidėsiantį pasaulio čempionatą jau anksčiau iškovojo du Lietuvos boksininkai – Europos čempionu tapęs Eimantas Stanionis (svorio kategorija iki 69 kg) ir bronzos medalį laimėjęs Evaldas Petrauskas (iki 64 kg).

Europos čempionate debiutavęs 24 metų M. Valavičius pralaimėjo aštuntfinalyje. Kelialapius į pasaulio čempionatą iškovojo pirmas šešias vietas Europos čempionate užėmę boksininkai.

„Nors iki pasaulio čempionato liko vos savaitė, tikiuosi spėsiu tinkamai pasirengti. Su treneriu tariamės, kaip kuo produktyviau išnaudoti pasirengimui likusį laiką. Reikia skubiai keisti treniruočių specifiką ir visą dėmesį skirti sparingams, nes pastaruoju metu treniruotėse daugiausia dėmesio skyriau fiziniam pasirengimui, dirbau sporto salėje su svarmenimis. Maniau, kad šių metų sezonas jau pasibaigė“, - teigė debiuto pasaulio čempionate nekantriai laukiantis M. Valavičius.

Pasaulio čempionate bus kovojama ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į kitų metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Sunkaus svorio kategorijoje olimpinis kelialapis atiteks tik pasaulio čempionui.

Kitose svorio kategorijose vietas olimpiadoje užsitikrins pasaulio čempionato finalininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)