„Tai didžiulis pasiekimas Lietuvai. Apie tokio lygio renginį Lietuvoje svajojome dar tada, kuomet Lietuvą savo pasirodymais ant ledo garsino Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko. Šiuo renginiu Tarptautinei čiuožimo sąjungai siekiame parodyti, kad galime į Lietuvą atvežti ir 2022 m. Europos čempionatą“, – sako Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

„Amber Cup“ ambasadoriais tapo ant ledo jau ne vieną dešimtį besisukanti šokėjų pora – Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko. Mylimiausi Lietuvos čiuožėjai džiaugiasi naujuoju titulu ir žada įdomias varžybas ne tik žiūrovams, bet ir dalyviams.

„Į varžybas suvažiuoja tik patys geriausieji, mat dalyvių skaičius ribojamas. „Grand Prix“ etapai kiekvienam čiuožėjui – lyg mini pasaulio čempionatas, – sako Povilas. – Kai čiuožėjas pirmą kartą pakviečiamas į „Grand Prix“ – tai didelis įvykis jo sportinei karjerai.“

P. Vanagas atvirauja, kad su Margarita visada svajodavo apie „Grand Prix“ etapus, kurie vykdavo Prancūzijoje, Kanadoje ir Amerikoje. Tai šalys, kurių publika ypatingai šiltai sutikdavo visus čiuožėjus, tačiau Povilas neabejoja, kad po „Grand Prix“ Lietuvoje daugelis svajos čia sugrįžti.

L. Vanagienės teigimu, noras 2022 metais Lietuvoje rengti Europos čempionatą paremtas ir tuo, jog tai bus paskutinis išbandymas sportininkams prieš tais pačiais metais vyksiančias Pekino žiemos olimpines žaidynes. Pirmenybės bus itin svarbios Lietuvos šokių ant ledo porai Allison Reed ir Sauliui Ambrulevičiui, kurie yra pagrindiniai šalies kandidatai į olimpines žaidynes.

„Čiuožti ant namų ledo su savo tautiečių palaikymu yra kur kas drąsiau, o tapusi 2022 metų čempionato šeimininke, Lietuva turėtų teisę deleguoti daugiau savo sportininkų“, – aiškino L. Vanagienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)