Kongreso dalyviai aštuonių balsų persvara (56:48) nusprendė, kad šios varžybos vyks Slovėnijos sostinėje Liublijanoje, kur dėl vienintelio kelialapio į ledo ritulio elitą kovos Slovėnijos, Lietuvos, Japonijos, Vengrijos, Didžiosios Britanijos ir Rumunijos rinktinės.

Lietuvai suteikta teisė rengti 2007 metų pasaulio jaunimo (iki 20 metų) ledo ritulio čempionato B grupės varžybas, kuriose mūsų šalies atstovai žais su Japonijos, Olandijos, Pietų Korėjos, Meksikos bei Serbijos ir Juodkalnijos komandomis. Čempionato mačai vyks tik Elektrėnų ledo rūmuose.

Kongrese taip pat nuspręsta, kad 2011 metų pasaulio ledo ritulio elitinės grupės čempionatas vyks Slovakijoje - Bratislavos ir Košicės miestuose.

Prieš balsavimą savo kandidatūrą atsiėmė Suomijos delegacija, pasirengusi kovoti dėl 2012 metų čempionato.

Kovoje dėl 2011 metų pirmenybių Slovakija įtikinama balsų dauguma (surinko 70 balsų) nugalėjo Švediją (20 balsų) bei Vengriją (14 balsų).

Slovakijos ledo ritulininknai 2002 metais yra tapę pasaulio čempionais, 2000 - iškovojo sidabrą, o 2003-aisiais - bronzą.

IIHF kongrese taip pat nuspręsta, kad 2007 metų moterų pasaulio čempionatas vyks Kanadoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją