Bendroje atrankos varžybų įskaitoje lietuvė buvo septinta. Geriausią laiką užfiksavo pirmo bėgimo nugalėtoja rusė Ksenija Zadorina (52.18).

Moterų 400 m bėgimo pusfinalio varžybos vyks ketvirtadienį.

L. Grinčikaitė - finale

Moterų 100 metrų bėgimo pusfinalyje sprinterė Lina Grinčikaitė distanciją įveikė per 11,34 sek. ir, pasiekusi geriausią asmeninį sezono rezultatą, pateko į finalą, kuris vyks ketvirtadienį.

Lietuvė pirmame pusfinalio bėgime finišavo trečia, o bendroje įskaitoje liko penkta. Ji nusileido tik ukrainietei Olesiai Povch (11,13 sek.), vokietei Verenai Sailer (11,17 sek.), bulgarei Ivetai Lalovai (11,23 sek.) ir rusei Olgai Belkinai (11,30 sek.).

Primename, kad atrankos varžybose L. Grinčikaitė bėgimo takelyje užtruko 11,38 sek.

R. Sakalauskas po finišo nugriuvo

Į finalą prasibrovė ir sprinteris Rytis Sakalauskas - jis vyrų 100 metrų bėgimo pirmame pusfinalyje finišą pasiekė per 10,23 sek., užėmė antrą vietą ir iškovojo bilietą į varžybų finalą.

Lietuvio fanus galėjo suneraminti tik tai, kad R. Sakalauskas po finišo nesugebėjo sustoti ir nugriuvo. Visgi po kelių akimirkų lengvaatletis atsistojo ir neatrodė, kad būtų patyręs rimtesnių sužeidimų.

Bendroje įskaitoje lietuvis tarp 24-ių pusfinalio dalyvių - ketvirtas. Jis pagal laiką atsiliko tik nuo norvego Jaysumos Saidy Ndure'o (10,13 sek.) ir dviejų prancūzų - Christophe'o Lemaitre (10,14 sek.) bei Jimmy'io Vicaut'o (10,22 sek.).

Primename, kad atrankos varžybose R. Sakalauskas užfiksavo identišką laiką - 10,23 sek.

Šuolininkas į aukštį R. Stanys - irgi finale

Vyrų šuolių į aukštį atrankos varžybose dėl patekimo į finalą susirungė 32 atletai, tarp jų - ir lietuvis R. Stanys.

Nors nustatytas kvalifikacinis normatyvas buvo 2,28 m, R. Stanys be klaidų sėkmingai įveikė iš pradžių 2,10 m, tada 2,15 m, 2,19 m, 2,23 m ir 2,26 m aukštį, pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą, tapo atrankos varžybų nugalėtoju ir užsitikrino vietą varžybų finale.

* * *

Kiek anksčiau į finalą iškopė ir šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, pusfinalyje įveikusi 1,90 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)