Šį kartą svarbiausią vaidmenį atliko ne žaidėjai, tačiau motulė gamta, kuri visą šeštadienį buvo siaubingai blogos nuotaikos. Visi žaidėjai matė varžybų dienos orų prognozes, tačiau turbūt nė vienas negalėjo patikėti, kad tokie dalykai gali vykti birželio mėnesį.

Nuo ankstaus ryto aikštynas buvo taršomas itin stiprių vėjo gūsių, kurie kartais siekė ir 12 m/s. Maža to, oro temperatūra buvo 8 laipsniai, o viską vainikavo prasidėjęs stiprus lietus. Akivaizdu, kad tai buvo vienos negailestingiausių oro sąlygų, kurios pasitaikys šio sezono varžybose. Visiškai nieko keisto, kad gamtos elgesys turėjo tiesioginės įtakos ir rezultatams.

Moterų įskaitoje tiek blogą orą, tiek savo jaunąsias varžoves, nugalėjo Laima Drazdauskienė. Laimos sužaistas 89 smūgių raundas – tikrai įspūdingas. Ne ką mažiau įspūdingas ir L. Drazdauskienės šuolis, kurį ji atliko LGT reitinge po šios pergalės. Prieš „Lexus“ turnyrą, Laima buvo aštuntoje reitingo pozicijoje, o pergalė trečiame LGT etape kaunietę pakylėjo net iki trečios reitingo vietos (104,42 taško).

Iš trečios reitingo pozicijos buvo išstumta Gilė Bitė Starkutė (89,42). Reitingo lyderė išliko nepakitus, tai – Saulė Jarašūnaitė, kuri savo taškų vidurkį kilstelėjo iki 200,83 , o tai bemaž 60 taškų daugiau, nei yra artimiausios persekiotojos – Rasos Butrimaitės, sąskaitoje (142,50).
Vyrų reitingo įskaitoje tęsiasi Gedimino Markevičiaus dominavimas. Nors pergalė „Lexus“ turnyre pasiekta sunkiau, nei kitose LGT varžybose, bet visgi, tai jau trečia iš eilės Gedimino pergalė iš trijų galimų.

Reitingo lyderio iškovotų taškų suma jau dabar atrodo įspūdingai – 1 605 taškai, o vidurkį sudaro 267,50. Gediminas jau daugiau nei 1 000 taškų lenkia antroje pozicijoje esantį Juozapą Budrikį, kurio sąskaitoje yra 536,50 taškai (89,42 vidurkis).

Nors ir pralošęs papildomą peržaidimą dėl „Lexus“ nugalėtojo vardo broliui, vyresnysis brolis – Mindaugas Markevičius, neturėtų labai liūdėti, kadangi užimta antroji vieta jam leido šoktelėti iš 7 į trečią reitingo vietą (84,08). Milžinišką šuolį reitinge atliko trečios „Lexus“ turnyro vietos laimėtojas – Mindaugas Vaičius (44,32), vilnietis savo pozicijas LGT reitinge pagerino net 17 laiptelių (iš 25 į 8).

Golfo federacijos prezidentas Rymantas Juozaitis džiaugėsi, kad golfo žaidėjų bendruomenė kasmet vis didėja ir stiprėja. „Lexus“ golfo turnyro apdovanojimų metu buvo pristatyta Lietuvai įvairiuose tarptautiniuose turnyruose nuo šiol atstovaujanti golfo rinktinė bei nauja žaidėjų apranga. Rinktinės pagrindą sudaro: Gediminas Markevičius, Juozapas Budrikis, Saulė Jarašiūnaitė, Rasa Butrimaitė, Gilė Bitė Starkutė. Tikimasi, jog vienas iš šių jaunųjų talentų jau kitoje vasaros olimpiadoje atstovaus mūsų šalį.

Po atkaklių kovų didžiausią meistriškumą turinčioje A grupėje (13,0 ir mažiau HCP) I vietą iškovojo Mindaugas Vaičius (72), II vietą – Algimantas Baltramonaitis (73), III vietą - Mindaugas Markevičius (74) (surinkę grynojo rezultato (angl. net score)). Juos sparčiai besivejančioje vyrų grupėje (HCP 13,1 – 28,0) I vieta atiteko Mantui Stankyavichyus (65), II vieta – Evaldui Čižinauskui (71), III vieta- Viliui Belousovui (74 )(surinkę grynojo rezultato (angl. net score)).

Moterų grupėje (HCP 28,0 ir mažiau) I vietą pelnė Laima Drazdauskienė (71), II vietą – Inga Česnakienė (83), III vietą – Gilė Bitė Starkutė (84) (surinkę grynojo rezultato (angl. net score)). Bendroje žaidėjų grupėje (HCP 28,1 – 36,01): I vieta – Eglė Norgen (45), II vieta- Žilvinas Elvikis (38), III vieta – Algimantas Deivyžis (36).

Apdovanoti buvo ir atskirų nominacijų laimėtojai: Mindaugas Vaičius už tolimiausią smūgį iki duobutės tarp vyrų, Rasa Butrimaitė – tarp moterų. Už artimiausią smūgį iki duobutės apdovanotas Darius Vaičiulis, o už tiesiausią – Valdas Katkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją