„Tikėjomės laimėti. Komandų lygis čempionate dabar suvienodėjęs, keturios komandos yra panašaus pajėgumo, todėl aiškių favoričių nebuvo“, - sakė Garliavos komandos trenerė Rita Urnikienė.

Gilias rankinio tradicijas puoselėjančioje Garliavoje jau du dešimtmečius trenere dirbanti R. Urnikienė išugdė ne vieną rankininkių kartą. Jos treniruojos sporto mokyklos auklėtinės rungtyniavo pirmojoje Lietuvos rankinio lygoje, kur užėmė pirmą vietą. Noras išbandyti save atvedė komandą į šalies pirmenybes.

„Ankščiau, kai Garliava neturėjo komandos, žaidžiančios aukščiausioje lygoje, merginas, baigusias mokyklą tekdavo atiduoti kitoms ekipoms. Mūsų rankininkėmis buvo „maitinami“ tiek Vilniaus VPU „Šviesa-Eglė“ tiek Kauno „ACME-Žalgiris“, o atsiradus komandai tos žaidėjos grįžo į Garliavą“, - prisimena trenerė.

Nors dauguma rankininkių – abiturientės, R. Urnikienė nesijaudina, kad baigusios mokyklą žaidėjos paliks komandą: „Dauguma nori studijuoti Kūno kultūros akademijoje ir toliau žaisti mūsų ekipoje. Komandai pradėjus žaisti Lietuvos čempionate problemos dėl žaidėjų nebeturime, nebereikia užauginus vaiką jo atiduoti kitiems.“

Trenerė džiaugiasi, kad komandos branduolį sudaro Garliavos gyventojos. Tik Daiva Butėnaitė yra iš Utenos, o Indrė Mockevičiūtė – iš Šiaulių. „Legionierės mūsų“, - juokiasi R. Urnikienė.

Daugelį metų rankininkes treniruojanti moteris apgailestauja, kad šio sporto lygis Lietuvoje nėra toks aukštas, koks galėtų būti: „Finansavimas, skiriamas šiam sportui - nulinis, o aukšto lygio žaidėjas išlaikyti reikia, todėl dauguma jau išvažiavo žaisti į užsienį. Liko sporto mokyklų auklėtinės ir keletas besimokančių Kūno kultūros akademijoje, tačiau ir tos laukia kol baigs studijas ir galės lėkti į užsienį.“