Sekmadienį Raseinių hipodrome vyks antrosios reitingo lenktynės, vėl bus organizuojami šeši bėgimai, iš kurių trys – greičiausiems pasaulyje, grynakraujų jojamųjų veislės žirgams.

1600 m distancijoje tarp dalyvių bus du pirmųjų lenktynių nugalėtojai: Jarka ir Verona Lad. Lenkų kumelė Jarka prieš dvi savaites laimėjo šį bėgimą, o Edvino Kubiliaus auginamas žirgas Verona Lad buvo greičiausias 1400 m distancijoje, bet šį kartą sieks pergalės kiek ilgesniame bėgime.

„Verona Lad žirgas nėra sprinteris, tad bandysime laimėti ir šį bėgimą“, – teigė E. Kubilius, pabrėžęs, kad 9-metis kastratas Verona Lad per karjerą nė karto nėra pralaimėjęs, t.y. likęs už pirmo trejetuko ribos.

„Ši kova turėtų būti įdomi, – įsitikinęs Jarkos treneris Emilis Zaharievas. – Ateityje norėčiau atvykti su dviem ar trimis geriausiais savo žirgais ir varžytis su greičiausiais lietuvių žirgais. Tai turėtų sutraukti dar didesnį aistruolių susidomėjimą.“

Trys E. Zaharievo treniruojami žirgai iškovojo pergales pirmose šio sezono lenktynėse Lietuvoje. Šį kartą į Raseinių hipodromą jis siunčia penkis žirgus: „Bent vieno pergalė privers mane jaustis laimingu“, – neslėpė E. Zaharievas.

Sekmadienį į hipodromą paskutinį kartą žengs Chicha Dolina. 14-metė kumelė bus vyriausia tarp visų grynakraujų jojamųjų veislės žirgų. Prastas pasirodymas prieš dvi savaites privertė savininkus paskelbti apie karjeros pabaigą.

„Visuomet galvojome, kad rezultatai prasti dėl žokėjų kaltės, – teigė žirgą treniruojantis ir juo per pirmas lenktynes jojęs E. Kubilius. – Bet po pastarųjų lenktynių nusprendėme žirgo nebekankinti ir išleisti į užtarnautą poilsį.“

Chicha Dolina su dar penkiais žirgais rungsis žokėjų-naujokų bėgime. Čia lenktyniniais žirgais jos mažai praktikos turintys žokėjai.

Dviejuose bėgimuose rungsis Lietuvos pasididžiavimas – žemaitukų veislės žirgai. Jų iš viso bus net 16.

Vienas bėgimas bus organizuojamas įvairių veislių žirgams, čia bus galima išvysti unikalią kovą tarp tėvo ir sūnaus. Oldenburgų veislės eržilui Don Otello – 13 metų, jo sūnui Lietuvos jojamųjų veislės kastratui Demonui – 6 metai, ir jie bus laikomi šio bėgimo favoritais.

Antrosios sezono lenktynės vyks sekmadienį 15 val. Raseinių hipodrome, kuris yra vienintelis Baltijos šalyse, galintis organizuoti tarptautines lygiąsias žirgų lenktynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)