Kaip ankstesnėms, taip ir šioms, tradicinėms žirgų lenktynėms ruošiamasi iš anksto: ant hipodromo takų išlietas ledas, nugalėtojų fiksavimui pasitelkta labai tiksli šveicariška įranga, pasirūpinta rėmėjais bei prizais.

Kaip teigė Lietuvos arklių asociacijos prezidentas bei vyriausiasis varžybų teisėjas Stasys Svetlauskas, šiemet ristūnų žirgų lenktynėse dalyvaus 73 žirgai iš specialios UAB "Sartų žirgynas", Zarasų, Širvintų, Ukmergės, Utenos, Varėnos, Alytaus, Jonavos, Kaišiadorių ir kitų rajonų. Praėjusiais metais žirgų lenktynėse dalyvavo 70 žirgų.

Pagrindinė šio renginio rėmėja - Lietuvos Žemės ūkio ministerija, kaip ir pernai, įsteigė "Eikliojo žirgo" prizą. Praėjusiais metais ŽŪM prizą lenktynėse suaugusiais žirgais iškovojo alytiškis Algis Vilkinis su ristūnu "Čerokiu".

Tradicines ristūnų žirgų lenktynes Dusetose remia Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, įsteigęs "Didįjį žiemos prizą". Prezidento Algirdo Brazausko fondas įsteigė "Sartų" prizą. Geriausiai pasirodžiusiems lenktynių dalyviams atiteks ir Utenos apskrities administracijos, Zarasų rajono savivaldybės, Lietuvos Žemės ūkio rūmų, AB "Rokiškio sūris", AB "Vasaknos", "Valstiečių laikraščio", Miškų ir saugomų teritorijų departamento ir kitų rėmėjų įsteigti prizai. Iš viso įsteigta 11 prizų, už daugiau kaip 30 tūkst. litų.

Varžybų metu hipodromo prieigose veiks mugė, koncertuos Kauno miesto pučiamųjų orkestras "Ąžuolynas", saviveiklininkų ansambliai.

Tikimasi, jog tradiciškai į žirgų lenktynes Dusetose atvyks ir aukšti valstybės pareigūnai, kurie taip pat stos į varžybų trasą.

Pasibaigus varžyboms Sartų hipodrome, bus demonstruojami nauji automobiliai, o vasario 4 dieną vyks automobilių lenktynės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją