Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, birželio 12 d. Norvegijoje ir 20 d. Vilniuje, "Siemens" arenoje žaisianti 2011 m. pasaulio vyrų rankinio čempionato atrankos rungtynes su norvegais, šiandien Elblionge žaidė draugiškas runtynes su Lenkijos nacionaline komanda.

Po labai atkaklių rungtynių komandos išsiskyrė taikiai 31:31. Pirmą kėlinį laimėjo lenkai 15:14.

Nors Lenkijos rinktinė ir žaidė be užsienio klubuose rungtyniaujančių rankininkų, Elbliongo arenoje susirinkę sirgaliai skanduodami "Lenkija nugalės" dar prieš rungtynes neabejojo saviškių pergale. Tačiau šeimininkų norams nebuvo lemta išsipidyti.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas prieš rungtynes rūbinėje komandos prašė kietai gintis ir protingai žaisti puolant: "Gindamiesi neduokite jiems erdvės. Kuo dažniau juos stabdysime, tuo dažniau jie turės pradėti žaidimą iš naujo. Neleiskite jiems įsibėgėti. Esant galimybei stenkitės greitai užpulti, o jei nepavyksta, antrąją puolimo bangą prilėtinkite. Poziciniame puolime prašau kantrybės. Branginkite kamuolį. Priverskite kuo ilgiau lenkus gintis. Lai jie vargsta".

Rinktinės stratego planas didžiąją rungtynių dalį veikė beveik nepriekaištingai. Iki 16-osios minutės lenkai vis įgydavo minimalią persvarą, bet mūsiškiai išlygindavo rezultatą. Po dviejų greitų ir rezulatyvių atakų mūsų rinktinė pirmą kartą persvėrė rezultatą 9:8 (po Aurelijaus Sabonio taiklaus metimo), bet lenkai atsakė dviem įvarčiais ir pirmojo kėlinio scenarijus iki pertraukos nebenukrypo. Komandos ilsėtis išėjo lenkams pirmaujant 15:14.

Antrojo kėlinio pirmoje pusėje kova vėl vyko įvartis į įvartį. Mūsiškių puolimo smaigalyje buvo Valdas Novickis ir Augustras Strazdas. 42-ąją minutę po Valdo taiklaus metimo lenkai vėl buvo atsidūrę besivejančiųjų rolėje (21:20), bet netrukus ne tik susigrąžino pirmaujančiųjų vaidmenį, bet ir ėmė pamžu tolti. Po kelių nesėkmingų mūsiškių atakų lenkai susikrovė rekordinę penkių įvarčių persvarą. Likus žaisti dešimt minučių šeimininkai pirmavo 29:24.

Treneris Gintaras Savukynas sugrąžino į akištelę rinktinės senbuvius Augustą Strazdą, Aurelijų Sabonį, Valdą Novickį ir Lenkijos rinktinės sirgalių liūdesiui jų komandos pranašumas pradėjo tirpti.

59 minutę A. Sabonis skirtumą sumažino iki minimumo (30:31), o kitos musiškių atakos metu Modestas Bakaitis išlygino rezultatą 31:31.

Paskutinės atakos metu lenkų mestas kamuolys pataikė į virpstą. Mūsiškiai bandė greitu puolimu užklupti šeimininkus, bet A. Sabonį lenkai sugebėjo sustabdyti aikštelės prieigose. Jau pasibaigus rungtynių laikui Aideno Malašinsko atliktas 9 metrų baudos metimas per lenkų sienelę tikslo nepasiekė ir rungtynės baigėsi taikiai - 31:31.

Po rungtynių vyriausiasi treneris Gintaras Savukynas džiaugėsi, kad komandai pavyko išpildyti rungtynių planą. "Keturiasdešimt penkias minutes žaidėme gerai, bet dėl kelių iš eilės nerezultatyvių mūsų atakų lenkai sugebėjo atitrūkti. Džiaugiuosi, kad vyrai sugebėjo išlipti iš duobės. Tai pavyksta padarydti ne pirmą kartą. Su makedonais per atranką pralaiminėdami taip pat sugebėjome išlipti iš duobės ir pasiekti palankų rezultatą. Taip pat esu patenkintas, jog išvengėme grubių klaidų. Gal kiek daugiau tikėjausi iš žaidėjų pakilusių nuo suolelio, bet iš esmės komanda žaidė vieningai ir sugebėjo ištaisyti vieni kitų klaidas".

Prieš sekmadienį vyksiančias antrąsias draugiškas rungtynes trenerį kiek neramino susižeidusio Tautvydo Mikalausko buklė.

"Ar Tautvydas galės žaisti antrąsias rungtynes, paaiškės po medicininio patikrinimo", - sakė treneris.

Raumenį dvikovos metu antrajame kėlinyje susimušė ir Andrius Račkauskas, bet treneris neabejoja, kad jis galės padėti komandai

Sekmadienį Lietuvos ir Lenkijos rinktinės antrąsias draugiškas rungtynes žais Olštyne.

Gintaras Savukynas tiki, kad rungtynės bus vėl atkaklios.

"Išsianalizuosime pirmąsias rungtynes, aptarsime klaidas tiek gynyboje, tiek puolime. Stengsime toliau tobulinti žaidimą ir dar kartą siekti sau palankaus rezultato," - sakė rinktinės vyriausiasis treneris.

Lenkija - Lietuva 31:31 (15:14).

Lietuvos rinktinėje įvarčius pelnė: Valdas Novickis - 6, Aurelijus Sabonis - 6, Aidenas Malašinskas- 5 (4 iš 7 m.), Augustas Strazdas - 4, Andrius Račkauskas 4 (1), Robertas Švedas - 2, Midaugas Andriuška - 2, Modestas Bakaitis - 1, Povilas Babarskas - 1.

Lenkijos rinktinėje įvarčius pelnė: Dawidas Przysiekas - 6, Piotras Chrapkowskis - 4, Patrykas Kuchczynskis - 3, Mateuszas Jachlewskis - 3, Mariuszas Jurasikas - 3, Michailas Adamuszekas - 3, Arkadiuszas Miszka - 2, Brtolomiejus Tomaczakas - 2, Mateuszas Jankowskis - 2, Rafalas Glinskis - 1, Maciejus Mroczkowskis - 1.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją