Mūsų šaliai atstovaus praėjusiais metais Europos pirmenybėse aukso apdovanojimą asmeninėje įskaitoje pelnęs Eltonas Meleckis ir bronzos medalį asmeninėje įskaitoje pelnęs Donaldas Bleifertas.

Šiais metais dėl pasaulio čempiono titulo susirungs 61 pilotas iš 18 šalių komandų, tarp kurių bus galima išvysti atstovus iš JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos, Didžiosios Britanijos bei kitų šalių.

Lietuvai šiame čempionate atstovausiantys aukščiausios klasės sporto meistrai E. Meleckis ir D. Bleifertas neslepia, kad dėl nepilnos komandos sudėties nusimato sunkios varžybos. Čempionate turėjęs dalyvauti trečias komandos narys neseniai patyrė traumą, dėl kurios su komanda neišvažiuos.

Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Eugenijus Raubickas šalies atstovų galimybes vertina optimistiškai, nors ir trūksta vieno komandos nario.

„Į čempionatą išvažiuoja aukščiausią pasirengimą ir ilgametę patirtį turintys pilotai, kurių įgūdžiai leis siekti aukščiausių rezultatų“, – pasakojo E. Raubickas.

Rugpjūčio 4 d. dalyviai renkasi Radomo aerodrome, 5 d. vyks atidarymo ceremonija ir pirmi varžybų skrydžiai, o 6–12 dienomis nuo aušros iki saulėlydžio vyks varžybų skrydžiai. Rugpjūčio 13 d. numatoma aviacijos šventė bei apdovanojimų ceremonija.

Čempionato metu pilotai turės atlikti privalomą ir kelias nežinomas (tamsias) programas.

Lietuvos komanda varžysis su SU-26M modelio lėktuvu. Daugiausia pilotai varžybose dalyvauja su „Extra“ modelio lėktuvais, kurie šiai dienai laikomi pažangiausia akrobatinio skraidymo technika.
Prieš išvykstant Lietuvos akrobatinio skraidymo sportininkams varžytis į pasaulio čempionatą Lenkijoje, liepos 23–24 dienomis Kyviškių aerodrome vyko Lietuvos standartinės (Advanced) kategorijos akrobatinio skraidymo čempionatas ir VGTU AGAI taurės akrobatinio skraidymo varžybos pagal A kategorijos programą.

Rezultatai:

Privalomas pratimas

1. Eltonas Meleckis,
2. Donaldas Bleifertas,
3. Tadas Maciulevičius.

Nežinomas pratimas

1. Eltonas Meleckis,
2. Vytautas Vaičiulis,
3. Donaldas Bleifertas.

Bendra įskaita

1. Eltonas Meleckis,
2. Donaldas Bleifertas,
3. Tadas Maciulevičius.

VGTU AGAI taurės akrobatinio skraidymo varžybos pagal A kategorijos programą

1. Šarūnas Mačiulis,
2. Benas Laurinaitis,
3. Dovydas Valadkevičius.

Absoliučiu 2016 metų Lietuvos akrobatinio skraidymo čempionu tapo Eltonas Meleckis.

Tarptautinės klasės akrobatinio skraidymo sporto meistrė, jaunųjų sportininkų instruktorė ir trenerė Onutė Motiejūnaitė džiaugėsi, kad šiais metais kaip niekada anksčiau standartinės kategorijos varžybose dalyvavo daug jaunimo, kuris kiekvienais metais vis labiau tobulėja ir pretenduoja tapti stipria dabartinių Lietuvos akrobatinio skraidymo meistrų pamaina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)