Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) organizuojamose varžybose dalyvaus nemažai pajėgių šuolininkų į aukštį. Varžybų favoritu laikomas praeitais metais pasaulio čempionate bronzą iškovojęs Trevoras Barry iš Bahamų salų, užimantis septintąją vietą planetos rungties reitinge. Savo jėgas Korėjoje išbandys ir patyręs amerikietis Jamie's Nieto (22-as reitinge).

Labiausiai tikėtina, kad kartu R. Staniu dėl apdovanojimų dar kovos Samsonas Oni (31-as), atstovaujantis Anglijai, ir Kabelo Kgosiemangas (42-as) iš Botsvanos.

"Varžovai tikrai stiprūs ir šį sezoną jau ne vieną kartą startavę, o man tai bus pirmosios šio sezono varžybos, todėl rezultatą prognozuoti labai sunku. Šias varžybas labiau vertinu kaip savęs išbandymą ir progą pasižiūrėti, kokią sportinę formą esu pasiekęs. Kita vertus, stengsiuosi pasirodyti kuo geriau, juk ne veltui taip toli keliavau", - mintimis apie artėjantį startą dalijosi Lietuvos lengvaatletis.

R. Stanys pasaulio šuolininkų į aukštį reitinge užima 29-ąją vietą.

Iš viso šuolio į aukštį rungtyje varžybose Pietų Korėjoje jėgas išmėgins dešimt atletų.

Svarbiausi šių metų startai R. Stanio laukia Europos lengvosios atletikos čempionate Helsinkyje ir olimpinėse žaidynėse Londone.

25-erių lietuvis Europos čempionate tikisi iškovoti medalį arba bent patekti į stipriausiųjų penketuką. Olimpinėse žaidynėse sportininko tikslas - patekti į finalą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)