Bėgikė, už nugaros palikusi nemažą būrį vyrų, savo pergalės nesureikšmina. Jos negąsdina ir tai, kad šiemet moterų ultramaratonininkių gretas papildys ir Europos čempionė Svetlana Savoskina. „Bėgimas man – malonumas. 100 kilometrų ne ta distancija, kur reikia labai varžytis. Bėgant pirmiausiai turiu įveikti save“, – įsitikinus ji.

Iki varžybų liko vos kelios dienos. Ar jaučiatės joms visiškai pasiruošusi?

- Nesvarbu, esu pasiruošusi daugiau ar mažiau, bet jei jau nusprendžiu dalyvauti varžybose, sakau sau, kad esu tvirtai pasirengusi. Be to, bėgant 100 kilometrų yra labai svarbus ne tik fizinis pasirengimas, bet ir psichologinis nusiteikimas. Jeigu nori įveikti visą distanciją, jis gal net svarbesnis.

- Dėl fizinio pasiruošimo viskas aišku – reikia daug treniruotis. O kaip rengiatės varžyboms psichologiškai?

- Kiekvieną dieną galvoju apie tai, kaip viskas bus. Labiau rūpinuosi mityba, žinau, kad turiu lieknėti, nes jei tokią masę teks nešti ant kojų, bus sunku. Tiesa, nelabai man tai daryti išeina. Kiekvieną dieną save nuteikiu, kad bėgsiu, apgalvoju, ką ir kaip darysiu. Prisipažinsiu, į šias varžybas labai ilgai nesiregistravau, klausiau savęs, ar tikrai to reikia ir vaikai atkalbinėjo, bet nusprendžiau, kad noriu dalyvauti, kad vis dėlto man to reikia.

- Šeima atkalbinėja nuo tokio iššūkio?

- Mano sūnus ir dukra neatkalbinėja nuo bėgimo, bet 100 kilometrų jiems atrodo per daug.

- Tai kas Jus skatina bėgti?

- Lėtai bėgti man yra pramoga. Tai daug geriau negu sprintas. Bėgdama ultramaratoną aš ne varžysiuosi, o pramogausiu.

- Šiemet į varžybas ruošiasi atvykti pajėgi sportininkė iš Rusijos S. Savosikina. Esate nusiteikusi kovai su ja?

- Jeigu yra stiprus, pasiruošęs bėgti žmogus, tegul bėga. Iš tiesų, 100 kilometrų, dvylikos valandų ar paros bėgimai nėra tos varžybos, kur gali labai lenktyniauti ir varžytis. Tiesiog tu gali įveikti distanciją arba ne – pasirinkimas vienas iš dviejų. Pažiūrėkit, pernai vyrai bėgo, kai kurie trigubai už mane stipresni, bet kai kurie net nebaigė distancijos. Gal neatlaikė karščio, gal sveikata neleido, o gal per daug norėjo pasiekti užsibrėžtą rezultatą. Aš jokių tikslų neturiu, bėgu dėl savęs ir tiek.

- Pernai tapote čempione, todėl vis tiek visų akys kryps į Jus.

- Aš stengsiuosi! Stengsiuosi neapvilti!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją