Abu moterų klubai kovojo dėl kelialapių į aukštesnius divizionus, bet patyrė pralaimėjimus.

Lietuvos čempionės - Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės - per Čempionių taurės III diviziono (Eurohockey Club Champions Challenge I) lemiamas rungtynes nusileido „Ulster Elks“ (Airija) ekipai 0:3 (0:3) ir galutinėje turnyro įskaitoje su Volgodonsko „Dončanka“ (Rusija) pasidalino 3-ą vietą.

Nedideliu paguodos prizu šiaulietėms tapo Donatos Grigienės užimta pirma vieta rezultatyviausių žaidėjų sąraše. „Gintros-Strektės-Universiteto“ puolimo lyderė iš viso pelnė 6 įvarčius.

Vilniaus „HFTC-Tauro“ riedulininkės per V diviziono (Eurohockey Club Champions Challenge III) lemiamą mačą turėjo pripažinti Vienos „Navax“ (Austrija) pranašumą rezultatu 0:2 (0:0).

Itin karšta buvo mačo pabaigoje, kurią vilnietės nuolat žaidė mažumoje. Žolės riedulyje raudona kortelė yra itin retas atvejis, o šį kartą vilnietėms jos buvo parodytos net dvi. 60 min. iš aikštės buvo pašalinta Dovilė Juraitė, o 67 min. raudoną kortelę prieš save išvydo ir „HFTC-Tauro“ kapitonė Alma Balkaitytė, 53 ir 67 min. bausta geltonomis kortelėmis.

Austrės abu savo įvarčius pelnė būtent paskutinėje rungtynių dalyje: pirmą - 54 min., o antrą - 65 min.

Šiame turnyre „HFTC-Tauro“ vartų sargė Rasa Čepienė buvo išrinkta geriausia vartininke.

Vyrų klubai Bratislavoje kovojo dėl išlikimo Europos klubų Čempionų taurės ketvirtame divizione (Eurohockey Club Champions Challenge II). Užduotį sėkmingai įvykdyti pavyko tik Širvintų „Intai-Baltic Champignons“, per baudinių seriją palaužusiai Gibraltaro „Grammarians“ komandą.

Pirmame kėlinio viduryje širvintiškiams įvartį pelnė Giedrius Gridziuška (17), tačiau 30 min. varžovai rezultatą išlygino. Vis dėlto prieš pat pertrauką „Intos-Baltic Champignons“ standartinių padėčių specialistas Žygimantas Balsiukas realizavo mažąjį kampinį ir vėl išvedė savo komandą į priekį.

Deja, 53 min. Gibraltaro komanda taip pat po mažojo kampinio dar kartą išlygino rezultatą (2:2) ir išlikimo divizione klausimas buvo perkeltas į baudinių seriją.

Joje geriau sekėsi Lietuvos komandai. Tas pats Ž. Balsiukas, Darius Jackevičius ir Lukas Janukaitis pelnė įvarčius, o Gibraltaro ekipa širvintiškių vartininką Tomą Mozūrą pergudravo tik ketvirtu bandymu ir pralaimėjo seriją 1:3.

Tuo metu Vilniaus „Ardas-Rudamina“ per savo lemiamas rungtynes net 2:9 (1:4) pralaimėjo „Šenkvice“ (Slovakija) riedulininkams. Mūsų komandai per šį mačą įvarčius pelnė Milošas Andrušanecas (15) ir Karolis Asanavičius (38).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)