„Ši pergalė labai svarbi visam Lietuvos ledo rituliui. Ji įrodo, kad mes turime jaunų ir perspektyvių žaidėjų, - DELFI su pasididžiavimu sakė 56 metų jaunių nacionalinės rinktinės treneris G. Girdauskas. – Tarptautinė federacija (IIHF) tai pat įsitikino, kad Lietuvoje yra pajėgi, gerai fiziškai ir taktiškai parengta komanda“.

Pasak trenerio, jaunieji lietuviai ant Torūnės (Lenkija) ledo, kaip lygūs su lygiais kovėsi su Ukrainos, Slovėnijos (6:5) ir Lenkijos bendraamžiais (2:3). 2007 metais jaunių (U-18) rinktinė pirmą kartą istorijoje iškopė į pasaulio čempionato I divizioną, šios rinktinės žaidėjai tai pat sudarė ir jaunimo (U-20) rinktinės pagrindą, kuri taip pat pateko į I divizioną, - taigi pasiekimai patys kalba už save.

Iš tiesų, Kaunas yra ne tik krepšinio, bet ir ledo ritulio Lietuvoje lopšys. Atkūrus nepriklausomybę, Kaune duris atvėrė Ledo arena, o LKKA ledo ritulio dėstytojas, pirmasis Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės treneris, socialinių mokslų daktaras docentas G. Girdauskas subūrė jauną ritulininkų komandą, kuriai prigijo „Tigrų“ pavadinimas. „Tigriukai“ šiame pasaulio čempionate sudarė rinktinės branduolį (12 iš 22) ir drauge su elektrėniškiais sudarė vieningą kumštį.

„Lietuvos rinktinės žaidėjai akivaizdžiai pademonstravo, kad galime laimėti prieš tokio lygio ekipas ir neatsitiktinai patekome į pasaulio čempionato I divizioną, - DELFI teigė G. Girdauskas. – Žinoma, varžytis meistriškumu su čekais (1:7) ir Kazachstanu (0:9) mes kol kas dar negalime, kartais mums dar trūksta psichologinio stabilumo, truputį kamavo ligos ir traumos“.

Treneris pabrėžė, kad išskirtinis šios jaunių rinktinės bruožas – patriotizmas ir tautiškumas.

„Vaikinai taip buvo auklėjami nuo mažų dienų. Rinktinės komandinė dvasia – nepakartojama. Jie tikri patriotai, jaučia didžiulę atsakomybę prieš valstybę, - gerų žodžių žaidėjams pokalbyje su DELFI negailėjo treneris. - Prieš svarbiausias čempionato rungtynes su ukrainiečiais pasakiau vyrukams, kad tai lemiamas mačas jų karjeroje, nuo jų žaidimo priklauso Lietuvos tarptautinis įvaizdis“.

„Pergalė tiesiog fantastiška, - rinktinės treneriui antrino ir buvęs Kauno ledo ritulio asociacijos sekretorius Raimundas Vaitkevičius. – Lietuvos rinktinė tiesiog puikiai žaidė su stipriais varžovais, o prieš šeimininkus – lenkus - mūsiškiams neleido laimėti mačo arbitrai“ (lietuviai gavo 26 baudos min., o tuo tarpu lenkai - tik 8).

Trim pasaulio čempionato bronzos medalininkams ilgai džiaugtis pergale ar ilsėtis nėra kada. Vartininkas Artūras Kuzmičius, gynėjas Karolis Nekraševičius ir rinktinės lyderis, puikią sportinę formą įgijęs bei geriausią karjeroje turnyrą sužaidęs puolėjas Tadas Kumeliauskas penktadienį (04.11) jau išskrenda į Japoniją padėti vyrų rinktinei pasaulio čempionato batalijose.

Kitiems šio amžiaus ritulininkams varžybų sezonas jau baigėsi, bet jie vadovaujami G. Girdausko toliau tęs pratybas, nes daugelis rinktinės žaidėjų ketina dalyvauti užsienio klubų atrankose.

„Pasiūlymų vaikinai gavo daugybę, todėl jiems ir svarbu palaikyti gerą fizinę formą. Jei turėtume tinkamas sąlygas treniruotis ir žaisti Lietuvoje, jie tikrai niekur nevažiuotų. Anksčiau dar bandėme jaunimą sulaikyti legaliomis ir nelegaliomis priemonėmis, bet dabar tik trokštame, kad jie toliau tobulėtų stipriose komandose“, - padėtį aiškino G. Girdauskas.

Pasiteiravus, ar nebus sudėtinga vaikinus pasikviesti vėl atstovauti Lietuvos rinktinei, G. Girdauskas įsitikinęs: „Be meilės nėra nieko - taip pat ir ledo ritulio. Be jokių abejonių visi vaikinai suvažiuos į rinktinę ir atstovaus valstybei su didžiule pagarba ir atsakomybe“.

Lietuvos rinktinė - pasaulio čempionato I diviziono bronzos medalių laimėtoja:

vartininkai - Ernestas Kielius, (Kauno „Tigrai“) ir Artūras Kuzmičius (Elektrėnų „Energija“);

gynėjai - Karolis Nekraševičius, Matas Belevičius, Jevgenijus Čugajus, Benas Šilinskas (visi - „Tigrai“), Nerijus Ališauskas (Liepojos „Metalurgs“, Latvija), Žygimantas Girdžius („Energija“) ir Andrejus Burakovas („Gomel“, Baltarusija);

puolėjai - Arnoldas Bosas, Jonas Viknius, Dovydas Streckis, Irmantas Sengovas, Remigijus Guoga, Aurimas Gutauskas, Marius Černiauskas (visi - „Tigrai“), Povilas Verenis, Tadas Kumeliauskas, Andrejus Židkovas, Laisvydas Rimkus, Antonas Korneičiukas (visi - „Energija“) ir Pijus Rulevičius (Čikagos „Mission“, JAV).

Vyriausiasis treneris - Gracijus Girdauskas

Trenerio asistentas - Piotras Pavliučenka

Vyriausiasis vadybininkas – Rimantas Urmanavičius

Atsakingas už įrangą - Artūras Tamulis

Gydytojas - Pavelas Zachovajevas

Komandos vadovas - Gintautas Kuneikis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją