Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos komandoje pripažintas Vytautas Jagelavičius.

„Sunku pasakyti, ko pritrūko iki aukso. Gal truputį tikslumo, gal sėkmės. Tačiau ir trečioji vieta mums, iš kurių mažai kas tikėjosi medalių, labai geras rezultatas. Tokią sėkmę lėmė žaidėjų drausmė ir nurodymų vykdymas, kuriuos mums davė treneriai“,- sakė geriausias rungtynių žaidėjas.

Viso čempionato geriausiu Lietuvos ledo ritulininku išrinktas Nerijus Ališauskas.

Po apdovanojimų ceremonijos džiūgavo ir žaidėjai ir tribūnose susirinkę negausūs rinktinės sirgaliai – Lietuvos rinktinė pademonstravo kovingumo pavyzdžius ir čempionate kovėsi su daug pajėgesniomis komandomis, kurioms lietuviai galėjo priešpastatyti tik neįtikėtiną kantrybę ir kruviną darbą gynyboje.

„Tai neįtikėtina – mes buvome arti aukso, tačiau ir bronza yra fantastiškas pasiekimas. Vyrai buvo nuostabūs ir Lietuva turi jais didžiuotis“,- po spaudos konferencijos sakė vyriausiasis treneris Berndas Haake.

Po apdovanojimų rūbinėje M.Kieras ėmėsi tesėti pažadą ir nusiskuto trejus metus puoselėtą barzdą, likęs tik su ūsais.

Lietuvos rinktinė bronzos apdovanojimus iškovojo trečius metus paeiliui, nepaisant vis jaunėjančios komandos ir kartų kaitos.

Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Ukraina 5 4 0 0 1 20:6 12

2. Didžioji Britanija 5 4 1 0 1 23:7 11

3. Lietuva 5 3 0 1 1 15:14 10

4. Kroatija 5 2 1 0 2 20:14 8

5. Estija 5 1 0 1 3 12:22 4

6. Rumunija 5 0 0 0 5 5:32 0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)