„Mane tikrai džiugino komandos pastangos ir tai, kaip komanda žaidė. Buvome pasiruošę, turėjome gerą mačo pradžią. Kai atsilikome, nepasidavėme ir kovėmės iki pat mačo pabaigos. Mūsų jauniems vaikinams tai buvo puiki patirtis, ypač tiems septyniems, kurie pasaulio čempionatuose dar nebuvo žaidę. Žinoma, rezultatu esu nusivylęs, bet mūsų pastangos mane džiugino“, – teigė kanadietis.

Šiemet rinktinės vairą perėmusiam strategui tai buvo pirmosios oficialios rungtynės treniruojant nacionalinę ekipą, o kalbėdamas apie savo debiutą ir pirmuosius metus jis atskleidė, jog buvo stengiamasi sukurti tokią sistemą, kurią rinktinė galėtų lengvai įsisavinti ir suprasti.

„Bandėme sukurti sistemą, kuria mūsų rinktinė žaistų ir tai mums reikėjo padaryti per trumpą laiką. Visgi, nesinori, kad sistemą pernelyg apsunkintume, tad nusprendėme sukurti paprastą sistemą, kurią jie galėtų suprasti, prisitaikyti bei išpildyti.

Tačiau tai nebus atlikta be klaidų ir su tuo reikia susigyventi kai turi jaunų žaidėjų. Geras dalykas kalbant apie jaunimą – jie turi daug energijos ir atvyksta dirbti iš visų jėgų. Visgi, jaunimas daro klaidas ir su tuo turi susitaikyti.

Šiandien padarėme klaidų, kurios mums kainavo įvarčius, o iki pergalės mums ne tiek daug ir trūko. Peržiūrėsime šias rungtynes ir bandysime ištaisyti klaidas prieš antrąjį mačą, kadangi mūsų laukia tikrai stiprus varžovas“.

Po mačo D. Lacroix teigė, kad nors varžovai yra talentingesnė komanda, ant ledo skirtumas tarp komandų nebuvo toks didelis, o to priežastis – rinktinės atliekamas sunkus darbas.

„Nemanau, kad skirtumas tarp komandų šiame mače buvo didelis. Žinoma, jei žiūrėtume vien į talentą, tuomet skirtumas būtų daug didesnis, tačiau pridėjus darbo etiką jis gerokai sumažėja.

Mano nuomone mūsų komanda gali didžiuotis tuo darbu, kurį ji atliko, tačiau norėdami laimėti taip turėsime žaisti ir toliau: turėsime išnaudoti savo progas ir gerai gintis. Gynyboje esame jauni, su daug naujų vaikinų pakeičiančių pasitraukusius žaidėjus, tad iš kiekvienų rungtynių mūsų vaikinai turi mokytis ir tapti geresniais.

Tad mūsų tikslas šiame čempionate ne tik iškovoti pergales, bet ir patobulėti kiekviename mače“.

Paklaustas apie rinktinės gynybą specialistas iš Kanados pasidžiaugė tuo, kaip jie iki šiol susitvarko su spaudimu.

„Nesakyčiau, kad mūsų gynyba man kelia rūpestį, tačiau tai yra papildomas iššūkis. Tokia yra tokia mūsų realybė ir mes pasirinkome tokį kelią - susitaikyti su situacija ir išbandyti save šiame iššūkyje. Jauni vaikinai kaunasi dėl laiko ant ledo ir mokosi iš žaidimo šiame lygyje. Jie atsidūrė tokioje situacijoje, kurioje jie turi rodyti rezultatus atlaikant spaudimą, o iki šiol jie visai sėkmingai su tuo tvarkosi“, – sakė treneris.

Trenerio taip pat nenustebino ir puikus startas, kurio metu rinktinė įgijo dviejų įvarčių pranašumą. D. Lacroix teigimu, rinktinė į mačą išėjo būtent su tokiomis užduotimis - atakuoti ir stengtis įgyti persvarą.

„Nesakyčiau, kad dviejų įvarčių pranašumas man buvo staigmena. Tu visada nori gerai pradėti rungtynes ir mes tai padarėme. Pasižiūrėjus į mūsų kontrolinius mačus galima pastebėti, kad trijuose iš keturių rungtynių susitikimus pradėjome gerai, tad norėjosi, jog ir šį mačą komanda pradėtų su energija ir nebandytų vien tik stabdyti varžovus, o patys būtų agresyvūs.

Manau, kad tai mums pavyko, bet negalime tikėtis, kad įgijus dviejų įvarčių persvarą varžovai pasiduos ir nustos žaisti, tad kietai žaisti reikia visas 60 minučių“, – pridūrė treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją