Vietoj nacionalinės giesmės „Mes – baltarusiai“ Lietuvos kaimynai išgirdo liaudies sukurtą, o vėliau grupės „Pesniary“ įrašytą legendinę dainą „Pjovė Jasius dobilėlius“ (rus. Косил Ясь конюшину), kuri ypač išgarsėjo, kai jos pagrindinis motyvas nuskambėjo vienoje kultinio animacinio serialo „Na, palauk“ serijoje.

Keisčiausia, kad Baltarusijos ledo ritulininkai niekaip nesureagavo į tokį akibrokštą ir, ramiai išklausę savo himno „pakaitalą“, pradėjo susitikimą, kurį, beje, irgi prapjovė – 1:6.

Skandalas įsisiūbavo po finalinės sirenos. Baltarusijos ledo ritulio federacija pasipiktino ne tik šiurkščia norvegų, iš kurių pareikalavo atsiprašymo, klaida, bet ir tokia abejinga savo žaidėjų reakcija.

„Mes suprantame, kad įvyko techninė klaida. Matyt, didžėjus įjungė melodiją, kuri turėjo skambėti vėliau, per pertraukėlę. Bet, žinoma, tai yra labai nemalonus incidentas ir mes negalime jo ignoruoti“, – teigė ji.

„Išsiaiškinsime su norvegais, kad tai daugiau nepasikartotų. Bet ledo ritulininkai turėtų imti pavyzdį iš lengvaatletės Violetos Skvorcovos, kuri, išgirdusi ne tą himną, nulipo nuo prizininkų pakilos“, – dėstė Baltarusijos ambasadorius Norvegijoje Dmitrijus Mirončikas.

Tuo metu paprasti rinktinės gerbėjai sureagavo dviprasmiškai: vieni ragino atsipalaiduoti, nes tai – pati populiariausia baltarusių daina, kiti siūlė atkeršyti norvegams ir kada nors vietoje jų himno sugroti Eurovizijos nugalėtojo Alexanderio Rybako kūrinį.

Primename, kad anksčiau incidentų būta ir su Lietuvos himnu, skambėjusiu mūsų šalies sportininkams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)